Przepis na stek z mielonego

12 Zapisać
Stek wołowy z sosem piernikowym

Stek wołowy z sosem piernikowym

Pomyśleliśmy, że do korzennego piwa zaproponujemy soczystego wołowego steka (my użyliśmy antrykota) ze specjalnym sosem na bazie
9 Zapisać
Steki z polędwicy wieprzowej na szpinaku z serem pleśniowym

Steki z polędwicy wieprzowej na szpinaku z serem pleśniowym

Tak przygotowane steki. Steki smażymy na patelni. Skoro grillowanie jest od kilkunastu lat narodowym sportem Polaków- nie sposób uciec od dań przygotowywanych na grillu/patelni grillowej
3 Zapisać
Imbirowo-piernikowy stek z miecznika

Imbirowo-piernikowy stek z miecznika

szczypta kolorowego świeşo mielonego pieprzu. Według opisu "połączenie trzech słodów nadaje mu aromat świeşo pieczonego chleba, ciastek piernikowych i karmelu
1 Zapisać
Grillowany stek i marchewka w stylu argentyńskim

Grillowany stek i marchewka w stylu argentyńskim

½ łyżeczki mielonego kminku. Natrzeć mieszanką steka. Ten przepis to wspaniały pomysł na świetne danie z grilla
1 Zapisać
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka

łyżeczka grubo mielonego kolorowego pieprzu. steki tuńczyka, skórka z cytryny, gałka muszkatołowa. I przyszedł czas na przygotowane danie z ryby
1 Zapisać
Stek z rekina z jajkiem sadzonym

Stek z rekina z jajkiem sadzonym

szczypta grubo mielonego kolorowego. Próbuję przygotowywać steki z niego na różne sposoby , by. ciągle wyzwanie
1 Zapisać
Stek cajun

Stek cajun

Stek cajun to kuchnia Nowego Orleano, w której znajdziemy proste i ostre smaki. Marynowany w przyprawie na bazie ostrych przypraw idealnie sprawdzi się w sezonie grillowym
0 Zapisać
Steki z łososia w sosie hraimeh

Steki z łososia w sosie hraimeh

- czarny pieprz. Przygotowanie. Do miski wsypałam mąkę, dodałam sól i pieprz, a następnie obtoczyłam w niej rybę
0 Zapisać
Amerykański stek panierowany. Chicken Fried Steak.

Amerykański stek panierowany. Chicken Fried Steak.

Stek panierowany, czyli Chicken Fried Steak jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni południowych Stanów Zjednoczonych
0 Zapisać
Grilujemy- steki i bób w strąkach

Grilujemy- steki i bób w strąkach

Sowicie solę i pieprzę- naprawdę jest to konkretna ilość soli w płatkach oraz świeżo mielonego pieprzu
0 Zapisać
Mielone steki pod pierzynkÄ

Mielone steki pod pierzynkÄ

przyprawa do mięsa mielonego,. Mielone steki pod pierzynką to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych kotletów mielonych, a tym samym wzbogacenie ich o wspaniały i zdrowy szpinak
0 Zapisać
Stek z marlina marynowany w białym winie z szałwią

Stek z marlina marynowany w białym winie z szałwią

Steki opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Sposób przygotowania. Pastą nasmaruj steki z obu stron i ułóż je w misce, a następnie zalej winem (tylko tyle, aby steki były przykryte)
0 Zapisać
Ziołowe steki z tuńczyka- na parze

Ziołowe steki z tuńczyka- na parze

Zawinęłam po prostu doprawione steki z tuńczyka ( każdy. Na środku położyć stek. W zasadzie powinnam napisać ,, w
0 Zapisać
Grillowany stek z sałatką z mango i rzodkiewki

Grillowany stek z sałatką z mango i rzodkiewki

½ łyżeczki mielonego chili. Ostra w smaku rzodkiewka doskonale paruje się z grillowaną wołowiną i słodkim mango
0 Zapisać
Steki Delomonico – wyjątkowe przepisy

Steki Delomonico – wyjątkowe przepisy

Dziś powszechnie za Delmonico uważa się steki Rib-Eye. Steki grillować do osiągnięcia pożądanego stopnia wysmażenia (poradnik grillowania steków)
0 Zapisać
Stek z rostbefu z sosem kawowym

Stek z rostbefu z sosem kawowym

½ łyżeczki mielonego cynamonu. Ten stek wdzięczy sie też do Was ze stron nowego Magazynu Dolnośląskich Blogerów Kocioł
33 Zapisać
Schab nadziewany na szybko w plastrach a’la stek – danie w 10 minut

Schab nadziewany na szybko w plastrach a’la stek – danie w 10 minut

Mięso mielone, mieszamy z tymiankiem , czosnkiem wyciśniętym przez praskę i solą. W każdym plastrze schabu, robimy na środku dziurę nożem i wciskamy w nią mięso mielone ( powinno w efekcie końcowym wyglądać jak wielkie oko -jak na zdjęciu )
7 Zapisać
Najlepsza marynata do mięs - pieczeni, karkówki, steków

Najlepsza marynata do mięs - pieczeni, karkówki, steków

dużo świeżo mielonego pieprzu. Można w niej zamarynować zarówno duży kawałek mięsa przeznaczonego na pieczeń, jak i pojedyncze, mniejsze porcje (steki wołowe, polędwicę wieprzową, karkówkę itp