Przepis na spód z biszkoptów i masła

54 Zapisać
Tort kokosowy

Tort kokosowy

Żółtka oddzielić od białek. ½ szkl. Ciasto wstawić do piekarnika. Połowę cukru pudru i cukier wanilinowy wsypać do żółtek i utrzeć na puszystą masę
5 Zapisać
Biszkopt z masą budyniową i malinami (spód kukurydziano-żytni)

Biszkopt z masą budyniową i malinami (spód kukurydziano-żytni)

Typowo letnie ciasto z lekkim kremem, owocami i galaretką. "Rzucamy formą". Na końcu miksowania dodajemy wodę
4 Zapisać
Prosty i szybki sernik na spodzie z biszkoptów

Prosty i szybki sernik na spodzie z biszkoptów

Spód stanowią biszkopty - nie ma potrzeby przygotowywania kruchego ciasta. Sernik ten jest bardzo prosty i błyskawiczny do wykonania
79 Zapisać
Biszkopt makowy

Biszkopt makowy

I jeszcze jedna baza pod torty. Wtedy najlepiej się go kroi. Biszkopt za sprawą maku i kaszy manny jest wilgotny i miękki, nie wymaga mocnego nasączenia
28 Zapisać
Biszkopt z kremem i pianką. Ciasto Rzeszowiak

Biszkopt z kremem i pianką. Ciasto Rzeszowiak

Spód i boki formy wyłożyć możliwie równo arkuszem papieru do pieczenia. Bardzo ciekawe ciacho, w którym piankową warstwę piecze się jednocześnie w tej samej blaszce z biszkoptem
15 Zapisać
Idealny biszkopt - znakomity do tortów

Idealny biszkopt - znakomity do tortów

Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować lekko tłuszczem (masło, oliwa, smalec, olej co pod ręką
11 Zapisać
Prosty biszkopt z jabłkami

Prosty biszkopt z jabłkami

Nie mając, po przebytej chorobie zbyt wiele sił na długie stanie w kuchni, zdecydowałam. Weekend bez. ciasta
7 Zapisać
Biszkopt z kremem budyniowym.

Biszkopt z kremem budyniowym.

Zanim nałożymy krem, skrapiamy spód naszą mieszaniną wody,cukru i cytryny. Nie wyszło po mojej myśli, ale było bardzo smaczne
4 Zapisać
Biszkopt tradycyjny

Biszkopt tradycyjny

dla szukających przepisu, na którym można polegać. szklanka cukru. Składniki. dla lubiących tworzyć swoje własne smaki tortów
4 Zapisać
Biszkopt. Krem. Deser. Ciasto karmelowe z kremem ajerkoniakowym i morelami

Biszkopt. Krem. Deser. Ciasto karmelowe z kremem ajerkoniakowym i morelami

Delikatny biszkopt, puszysty krem z dodatkiem alkoholu, trochę owoców i czekolady. starta czekolada. To był dobry pomysł a ciasto udało się wspaniale
3 Zapisać
Biszkopt z musem czekoladowym

Biszkopt z musem czekoladowym

Spód jest zrobiony z ryżowych wafli. Spód. Rum do nasączenia biszkoptów. Zimą, kiedy nie ma dużego wyboru świeżych owoców, najchętniej przygotowuję ciasta i desery z czekoladą
3 Zapisać
Biszkopt na tort

Biszkopt na tort

 Zanim przystąpimy do przecinania biszkoptu polecam odwrócić go do góry "nogami", tak by spód biszkoptu stanowił teraz naszą górę, która jest ładna i równa
2 Zapisać
Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Zapraszam na pyszne ciasto z brzoskwinkami i galaretką. oraz. składniki. Ciasto w stylu serniczka na zimno tyle, że na pieczonym biszkoptowym spodzie
2 Zapisać
Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Odciągamy ze spodu papier i przekładamy na spód tortownicy ( ja użyłam do zimnego biszkoptu tortownicy o nieco mniejszej średnicy niż ta, na której piekłam biszkopt, aby ciasto po ponownym spięciu obręczy nie odstawało zanadto od ścianek )
2 Zapisać
Biszkopt z budyniem i galaretką.

Biszkopt z budyniem i galaretką.

Pierwszy spód biszkoptu włożyć na dno tortownicy, wylać połowę gorącego budyniu. Jeżeli jesteś osobą, która boi się pieczenia i robienia mas do tortów, które trzeba łączyć poprzez miksowanie lub po prostu jeżeli chcesz zrobić ciasto, do którego nie potrzeba dużo pracy, to ten biszkopt jest idealny
2 Zapisać
Włoski biszkopt z owocami

Włoski biszkopt z owocami

Tak sobie pomyślałam, że już dawno nie robiłam biszkoptu i że powinnam to zmienić. Smacznego. Ale nie byłabym sobą jakbym nie spróbowała tego ciasta w jakiejś innej, nowej dla mnie odsłonie
1 Zapisać
Urodzinowy biszkopt z kremem z zielonej herbaty matcha i kremowym musem brzoskwiniowym

Urodzinowy biszkopt z kremem z zielonej herbaty matcha i kremowym musem brzoskwiniowym

Tą samą formę w której piekliśmy spód wykładamy ponownie papierem do pieczenia, wkładamy do niej spód, a następnie z pasków robimy boki
1 Zapisać
Biszkopt

Biszkopt

Delikatnie łączymy składniki i przekładamy do tortownicy, której spód wykładamy papierem do pieczenia
1 Zapisać
Maślany biszkopt przełożony truskawkami i bitą śmietaną.

Maślany biszkopt przełożony truskawkami i bitą śmietaną.

Może być przekładany dowolnymi owocami sezonowymi i pieczony przez cały rok. Bardzo polecam. składniki. W smaku jest bardzo delikatny, mięciutki i lekko maślany
51 Zapisać
Tort Toffi

Tort Toffi

Wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać stopniowo do ciasta, mieszając mikserem na najniższych obrotach
21 Zapisać
Mascarpone Tiramisu

Mascarpone Tiramisu

Przełóż do formy i dobrze ugnieć, otrzymując gładki spód. Spód formy o śr. Ciastka włóż do foliowej torebki i rozkrusz je za pomocą wałka lub tłuczka