Przepis na sos z maślaków

Sos z maślaków

Sos z maślaków

Ucieszona ze znaleziska jeszcze tego samego dnia popełniłam pyszny sos z maślaków z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół
Sos z maślaków

Sos z maślaków

Grzyby podzieliłam i przeznaczyłam na sos, suszenie oraz mrożenie. W ostatni weekend nazbierałam cały kosz maślaków
Dyniowe bułczane knedle z sosem z maślaków

Dyniowe bułczane knedle z sosem z maślaków

A sos śmietanowy z maślaków to obowiązkowe danie. Nawet nie marzyłam ze po składniki na obiad będę wychodziła za próg swojego domu i to nie do sklepu ale na sąsiednia działeczkę, gdzie pod sosenkami ukrywają się maślaczki Wystarczy pól godziny i wracam z koszykiem pełnym leśnych skarbów
Tagliatelle z sosem z maślaków

Tagliatelle z sosem z maślaków

Pyszny makaron tagliatelle, mój ulubiony tym razem z sosem z maślaków i cebulką. Na talerz wykładamy tagliatelle, polewamy sosem i posypujemy świeżą pietruszką
Sos tatarski

Sos tatarski

Ugotowane na twardo jajka w domowym sosie tatarskim to jedno z naszych ulubionych dań wielkanocnych. garstka rzeżuchy
Sos tatarski

Sos tatarski

Sos przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Duży słoik marynowanych pieczarek (o wadze netto, po odsączeniu ok
Sos grzybowy

Sos grzybowy

Sos grzybowy z maślaków znany jest w całej Europie Środkowej, czyli tam, gdzie grzyb ten występuje pospolicie
Sos z grzybow lesnych

Sos z grzybow lesnych

Uwielbiamy je wszyscy zarówno na słodko, z masełkiem i cukrem, jak i na wytrawnie, jako komplet z gulaszem czy sosem
Sos tatarski prawdziwy

Sos tatarski prawdziwy

Prawdziwy sos tatarski, bez konserwantów, sztucznych dodatków. Żaden z gotowców go nie zastąpi. Inny tatar z łososia
Sos tatarski

Sos tatarski

U mnie w domu tradycyjnie sos tatarski podaje się z okazji Bożego Narodzenia do ryb w galarecie właśnie
Sos grzybowy

Sos grzybowy

Takie dania najlepsze są w najprostszej wersji. sól, pieprz. Sposób przygotowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem
MARYNOWANE MAŚLAKI

MARYNOWANE MAŚLAKI

Wśród grzybków, które zebraliśmy wczoraj było trochę maślaków, z których zrobiłam sos, ale zostawiłam sobie odrobinę na maślaki marynowane, jeśli wyjdą dobre to sobie jeszcze dorobię, przyznam, że nie marynowałam jeszcze grzybów, więc to będzie mój pierwszy raz
Sos z maślaczków

Sos z maślaczków

Dodać do grzybów i sos ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia, Doprawić do smaku solą i pieprzem i koloru kurkumą
Sos grzybowo-koperkowy

Sos grzybowo-koperkowy

Ja miałam mrożone, więc przygotowanie sosu trwało ok. grzyby leśne, np. Mleko z mąką wlewamy na patelnię z grzybami i mieszamy wszystko, aż powstanie gęsty sos