Przepis na sos własny

Własny sos pomidorowy

Własny sos pomidorowy

A także pokruszony chleb do zagęszczenia sosu. Składniki. 4 pomidory. 1 cebula. 1 ząbek czosnku. 150 g przecieru pomidorowego
Schab duszony w sosie własnym

Schab duszony w sosie własnym

Ten przepis mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym. Składniki. 600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy ). sól,. pieprz,. papryka słodka,
Duszona karkówka z sosie własnym

Duszona karkówka z sosie własnym

Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu po 30 min dodaje 50 g wódki ( alkohol wyparuje a karkówka będzie miękka ) dusze kolejne 30 min sos można zagęścić lub pogotować na mocniejszej temperaturze aby woda wyparowała i sos se zredukuje
Polędwiczka w sosie własnym

Polędwiczka w sosie własnym

Delikatna polędwiczka z cebulą podana na plackach ziemniaczanych. ). Składniki. 1 polędwiczka wieprzowa. 1 duża cebula
Żeberka w sosie własnym.

Żeberka w sosie własnym.

Żeberka uwielbiam w każdej postaci, czy to gotowane w zupie wyciągnięte i zjedzone z musztardą, czy w miodzie czy też w sosie
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym

Sos uzyskamy z cebuli i mąki w której smażyło się mięso. Karkówka w sosie grzybowym. Klopsiki w sosie pieczarkowym
Żeberka duszone w sosie własnym

Żeberka duszone w sosie własnym

Żeberka duszone w sosie własnym to bardzo prosty obiadek, który bardzo lubię. Gdy żeberka będą miękkie powstały sos zagęścić mąką wymieszaną w odrobinie wody
Bitki z łopatki w sosie własnym

Bitki z łopatki w sosie własnym

Łopatkę kupił mi Mąż. Jakie to romantyczne. ) Przerobiłam ją na bitki. Wyjątkowo dobre bitki. W towarzystwie kalafiora, groszku i młodych ziemniaków - pyszny obiad na początek lata
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

1 godz- 1,5 godz, pod przykryciem (wyparowany sos uzupełniać wodą) Upieczone mięso wyjąć. 3/4 szklanki wody ,2 łyżki maki lub mąkę rozklepać w śmietanie i dodać do sosu, wymieszać i zagotować. 1 godz- 1,5 godz, pod przykryciem (wyparowany sos uzupełniać wodą) Upieczone mięso wyjąć. 3/4 szklanki wody ,2 łyżki maki lub mąkę rozklepać w śmietanie i dodać do sosu, wymieszać i zagotować
Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony w sosie własnym

Karczek duszony to bardzo proste danie obiadowe, które można przygotować dzień wcześniej. Polecam na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe
Karkówka w sosie własnym

Karkówka w sosie własnym

Dobrej jakości mięsa szkoda mrozić więc jedynym wyjściem na uratowanie wieprzowiny jest karkówka w sosie własnym i właśnie to zaprezentujemy dzisiaj
Soczysty Schab w sosie własnym

Soczysty Schab w sosie własnym

Im bardziej przysmażymy mięso, tym bardziej później sos będzie ciemniejszy. Po tym czasie zblendować sos, gotować jeszcze 10min