Przepis na sos tajski

Tajskie kuleczki mięsne z sosem orzechowym

Tajskie kuleczki mięsne z sosem orzechowym

Blog Kuchnia PrezydentowejTajskie kuleczki mięsne z sosem orzechowymKuleczki mięsne. Niezwykle proste do przygotowania, aromatyczne, pikantne kuleczki z mięsa smażone na głębokim oleju, podawane z aksamitnym, bardzo ciekawym w smaku sosem orzechowym na bazie mleczka kokosowego
Sosy i dipy w kuchni tajskiej

Sosy i dipy w kuchni tajskiej

sos ostrygowy. W kuchni tajskiej najczęściej wykorzystywane są. - powstaje na bazie ostryg, sosu sojowego, skrobi i soli
Sos chili w stylu tajskim

Sos chili w stylu tajskim

Nauczyłam się robić bardzo popularny i smaczny tajski, słodki sos chili. Robiąc sos z tego przepisu sama decyduję o tym jak ostry będzie
Tajski kurczak w sosie z orzeszków ziemnych

Tajski kurczak w sosie z orzeszków ziemnych

Tajski kurczak w przecudownym sosie z masła orzechowego. Sos. Uzyskane masło orzechowe dokładnie wymieszaj z miodem, octem ryżowym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, startym imbirem, sosem sojowym, sokiem z limonki, chilli i pozostałą wodą
Krewetki w tajskim sosie z dymką

Krewetki w tajskim sosie z dymką

łyżeczka sosu rybnego. Odstawiamy na kilka minut, aż sos przestygnie. 2 łyżki sosu ostrygowego. 2 łyżki jasnego sosu sojowego. Dodajemy pozostałe składniki sosu i smażymy jeszcze przez 2-3 min. 2 łyżki sosu ostrygowego. 2 łyżki jasnego sosu sojowego