Przepis na sos pieczarkowy do gołąbków

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Jest doskonałym dodatkiem do placków ziemniaczanych, gołąbków, kopytek czy też pieczeni. Ja podaję go także z jajkiem na twardo i ziemniakami
Sos Pieczarkowy

Sos Pieczarkowy

Sos pieczarkowy to idealny dodatek do mięs, placów ziemniaczanych, gołąbków, a nawet makaronu. W każdej postaci smakuje wyjątkowo i z pewnością warto go podać do wielu potraw
Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

Na bazie tego rosołu zrobić sos pieczarkowy. Powstałym sosem zalać zapiekankę. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i majerankiem
Gołąbki z ryżem i mięsem

Gołąbki z ryżem i mięsem

pieczarkowym, pomidorowym bądź borowikowym, choć można je też podać z ziemniakami i sosem. Gołąbki serwujemy z sosem pomidorowym lub grzybowym
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami

Gołąbki podałam z sosem pieczarkowym, który idealnie się z nimi komponował. Na sos. Z przygotowaniem gołąbków nosiłam się już od bardzo dawna, ale ponieważ jest to dość praco- i czasochłonna zabawa, jakoś nigdy nie mogłam się do nich zabrać
Gołąbki

Gołąbki

Gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ale możemy zjeść również i bez sosu. Są bardzo aromatyczne, zapiekane w sosie pomidorowym, dzięki czemu smakują obłędnie, pięknie wyglądają, ale uwaga – uzależniają
Kapusta faszerowana

Kapusta faszerowana

Osobno podajemy sos pomidorowy lub pieczarkowy. Kapustę posmarować gęstym sosem pomidorowym. Na targu można teraz dostać ładne główki kapusty włoskiej
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Podawać gorące z sosem pomidorowym/pieczarkowym/grzybowym lub pieczeniowym. Gołąbki podawać ciepłe, oblane sosem, z ziemniakami i surówką lub z samą surówką
gołąbki z tartymi ziemniakami

gołąbki z tartymi ziemniakami

Idealnie sprawdzi się do nich sos pieczarkowy, tradycyjny pomidorowy a mnie najbardziej przypasowały z kwaśną śmietaną i świeżo zmielonym pieprzem