Przepis na sos do schabu

Schab w wyjątkowym sosie

Schab w wyjątkowym sosie

I w swoich eksperymentach natknęłam się na przepis na danie mięsne w sosie z dodatkiem herbaty, stwierdziłam, że spróbuję i nie żałuję najlepszy sos jaki jadłam
Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

Na rozgrzanym oleju na patelni obsmażamy mięso z każdej strony i przekładamy do garnka. Podsmażamy pieczarki, dodajemy je do garnka
Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym

Sos odlać i ponownie na gładką masę zblendować. Zdjąć mięso, dodać łyżkę oliwy. I podsmażyć, dodać ponownie mięso
schab pieczony w sosie pieczarkowym

schab pieczony w sosie pieczarkowym

) Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na pieczonych schab z sosem pieczarkowym, mój Grześ jest wielkim miłośnikiem mięsa więc muszę się starać aby był zadowolony, chociaż jak to on mówi 'nie ważne co zrobisz i nie ważne jak bardzo tego nie lubię i tak to zjem bo jak ty to zrobisz to jest przepyszne'
Schab w sosie curry

Schab w sosie curry

Do miseczki wsypać kurkumę, sól, pieprz,płatki chilli i przyprawę curry oraz rozgnieciony czosnek, a następnie dokładnie wymieszać wraz z mięsem tak aby dokładnie było obtoczone w przyprawach
Schab w sosie grzybowym

Schab w sosie grzybowym

Raj dla podniebienia a dodatkowo proste i szybkie wykonanie. Dzisiaj dla odmiany w sosie grzybowym. Przekładamy do garnka
Schab w sosie z czerwonego wina

Schab w sosie z czerwonego wina

Czerwone wino jest wspaniałym dodatkiem. na talerzach i polałam wspaniałym sosem. do potraw, jeśli chcemy wydobyć z nich niepowtarzalny smak
Schab w sosie chrzanowym

Schab w sosie chrzanowym

Po godzinie dodać resztę chrzanu i zaprawić sos mąką. oliwa do smażenia. Do mięsa dodać pół słoiczka chrzanu i lekko podsmażyć
Schab w sosie grzybowym

Schab w sosie grzybowym

Dodać kawałki schabu. obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru. schabu lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i chilli
Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym

Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Ze schabu odciąć skórę. Po zagotowaniu dodać czerwoną słodką paprykę, małą ilość cząbru, sól i pieprz oraz dwie łyżeczki tartego chrzanu
Schab w sosie z suszonych grzybów.

Schab w sosie z suszonych grzybów.

Ja nigdy nie pałałam do niego uczuciem. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, zagotowujemy , wrzucamy mięso i dusimy jeszcze przez chwilę
Schab w sosie pieczarkowym

Schab w sosie pieczarkowym

mąka do zagęszczenia sosu. olej do smażenia. Jeżeli sos jest za rzadki dodajemy mąkę. Usmażone kotlety przekładamy do garnka i zalewamy bulionem