Przepis na sos do gęsi pieczonej

161 Zapisać
Pierś gęsi w winie

Pierś gęsi w winie

Ja podałam z sosem z czerwonej porzeczki. Kłaść skórą do dołu na rozgrzanej patelni. 4 piersi gęsi bez kości,butelka czerwonego wina wytrawnego,garść majeranku,3 ząbki czosnku,8 goździków,12 ziaren pieprzu czarnego,12 kuleczek ziela angielskiego,2 listki laurowe, łyżka soli,Piersi oczyścić, umyć, osuszyć, Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Przełożyć do brytfanki i piec w temperaturze 180 stopni 40-50 minut
93 Zapisać
Gęś pieczona

Gęś pieczona

Wszystkie przyprawy wymieszać i tak przygotowaną mieszanka natrzeć dokładnie całą gęś.                               Gęsina to drób, który nie co dzień gości na naszych stołach
Więcej przepisów na %s strony