Sos chrzanowy Gesslera to jeden z najbardziej popularnych sosów w Polsce. Jest on bardzo aromatyczny i ma delikatną, lekko pikantną nutę. Sos ten jest idealny do dań mięsnych, rybnych, a także do sałatek. Można go również używać jako dipu lub dodawać do zup. Jego smak jest bardzo uniwersalny i można go łatwo dopasować do wielu potraw.
Sos chrzanowy Gesslera jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy połączyć kilka składników i gotowe! Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego sosu chrzanowego, który często bywa zbyt ostre lub mdłe. Sos chrzanowy Gesslera ma idealną konsystencję i smak, który sprawia, że każde danie nabiera nowego wymiaru.
Przepis na sos chrzanowy Gesslera
Składniki:
- 1/4 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/4 szklanki startego chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
W misce wymieszać majonez, jogurt naturalny, starty chrzan, musztardę dijon oraz cukier. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć do słoika i schować do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.
Polecamy!
Jeśli szukasz pysznego i aromatycznego sosu do swojej ulubionej potrawy, to polecamy Ci nasz przepis na sos chrzanowy Gesslera! Jest on prosty w przygotowaniu i doskonale pasujący do dań mięsnych, rybnych oraz sałatek. Spróbuj go już dziś!