Przepis na sos belgijski do frytek

Frytki belgijskie

Frytki belgijskie

Podajemy oprószone solą morską i z ulubionym sosem (orzechowym, tzatziki, andaluzyjskim, belgijskim, alioli… lub z ketchupem, czy majonezem)
4 0
Mule po belgijsku

Mule po belgijsku

Podaję wraz z sosem z gotowania. Do świeżych muli robiłam podchody już od roku. Najpierw należy dokładnie opłukać mule pod zimną wodą, następnie zeskrobać z nich wszystkie brudy, twardy osad, muszelki itd
0 0
Mule i frytki

Mule i frytki

* resztki sosu z muli można wykorzystać np. Danie nie jest kompletne jeżeli nie podajemy jego z zimnym piwem, oczywiście najlepiej belgijskim ale nasze polskie również się nada
0 0
Fish And Chips

Fish And Chips

Frytki typowo „steakhouse”, czyli chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, a do tego parę sosów do wyboru, przy czym my wybraliśmy curry, który okazał się niestety średni
4 0
Żeberka glazurowane

Żeberka glazurowane

Do głębokiego garnka wlewamy sos sojowy, wodę, dodajemy miód, imbir i ząbki czosnku. Na sam koniec układamy żeberka na patelni, zalewamy odrobiną sosu z gotowania i przesmażamy (w ten sposób powstanie pyszna glazura)
2 0
Fish and chips

Fish and chips

sos tatarski do podania (klik). Podajemy z kawałkiem cytryny i sosem tatarskim. Jeśli nie mamy takich możliwości wtedy warto frytki usmażyć tak, jak robi się belgijskie frytki
2 0