Przepis na solanka do wędzenia mięsa

Solanka/Soljanka

Solanka/Soljanka

Na stole zagościła solanka - cudownie kwaśna, gęsta i wyrazista. Oprócz ogórków i oliwek, które nadają jej charakteru, pozostałe składniki można komponować dość dowolnie
21 0
Wędzony schab

Wędzony schab

* solanka. Po zakończeniu wędzenia schab możemy spażyć lub pozostawić do wystudzenia. Po tygodniu wyjmujemy z solanki , osuszamy papierowym ręcznikiem , wieszamy do oduszenia najlepiej na całą noc
8 0
Baleron wędzony

Baleron wędzony

Pod koniec wędzenia można dodać owocowe drewno. - strzykawka z igłą do nastrzyku. Zaczynamy od umycia pod zimną bieżącą wodą mięsa
1 0
Pierwsze wędzenie

Pierwsze wędzenie

Ja do tego celu użyłem praski o wkładzie max. -sól kamienna nie jodowana lub pek. Do solank. Ja do tego celu użyłem praski o wkładzie max
0 0
Baleron wędzony

Baleron wędzony

Pod koniec wędzenia można dodać owocowe drewno. - strzykawka z igłą do nastrzyku. Zaczynamy od umycia pod zimną bieżącą wodą mięsa
0 0