Przepis na solanka do miesa przepisy

Przetwory z grzybów

Przetwory z grzybów

Wprawdzie grzyby są najczęściej jedynie dodatkiem do potraw, ale jak potrafią odmienić ich smak. Nawet jeden dwa suszone borowiki wrzucone do zupy nadają jej niepowtarzalny aromat
6 0
Przetwory z lasu

Przetwory z lasu

Wprawdzie grzyby są najczęściej jedynie dodatkiem do potraw, ale jak potrafią odmienić ich smak. Nawet jeden dwa suszone borowiki wrzucone do zupy nadają jej niepowtarzalny aromat
2 0
Mięsny przysmak w delcie Rodanu

Mięsny przysmak w delcie Rodanu

Zbierająca się solanka odparowuje pozostawiając sól morską. Wspominając Prowansję wracamy myślą do doskonałego jedzenia i świetnych składników, nad których deficytem często u nas bolejemy
0 0

SZYNKA SUSZONA

szyneczke przekrawamy na pół aby powstały nam dwa kawałki cieco grubsze od polędwiczki wieprzowej, nastepnie miesko myjemy i suszymy, a nastepnie starannie nacieramy cukrem i odstawiamy do lodówki przykryte na 24 godz. Nastepnego dnia po 24 godz wyciagamy miesko dokładnie płuczemy z cukru i osuszamy. Osuszone mieso nacieramy dokładnie solą i zostawiamy pod przykryciem na 24 godz w lodówce. Po dokładnym natarciu miesa wiążemy je sznurkiem na calej długości i powieszamy do wysuszenia na min 5dni
0 0