Przepis na soczysty kotlet schabowy

KOTLET SCHABOWY saute

KOTLET SCHABOWY saute

KOTLET SCHABOWY BEZ PANIERKI. 120g schabu bez kości/ kotlet na porcję. Mięso umyć (jeśli mamy większy kawałek, pokroić na kotlety grubości ok 1cm), roztłuc trochę tłuczkiem, posolić, popieprzyć. Kotlety smażyć ok 3min z każdej strony- po przewróceniu na kotlecie połozyć pozostałe masło. 120g schabu bez kości/ kotlet na porcję
Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Może dlatego, że prawdziwy - tradycyjny kotlet schabowy smażony jest na smalcu. Obcinamy tłuszcz (nie wyrzucmy), kotlety lekko nacinamy nożyczkami (mięso podczas smażenia nie skurczy się)
Kotlet Schabowy

Kotlet Schabowy

Trochę pracochłonny, ale za to niesamowicie miękki i soczysty, a dzięki smażeniu na smalcu również bardziej kaloryczny
Chrupiący kotlet schabowy

Chrupiący kotlet schabowy

Jak go zrobić, aby był miękki, chrupiący i soczysty, a przy tym pięknie pachniał. Kotlet schabowy idealny
Kotlet Schabowy

Kotlet Schabowy

Kotlet Schabowy podany z młodymi ziemniaczkami, kapustą lub marchewką z groszkiem - klasyczny niedzielny obiad większości Polaków
Soczyste kotlety drobiowe

Soczyste kotlety drobiowe

Na zachodzie Polacy słyną z pierogów i schabowych, a to ich odpowiednik. Kotlety drobiowe, to chyba jedno z najszybszych dań mięsnych jakie znam i chyba każdy z nas wraca do nich co jakiś czas
Sposób na idealną panierkę do kotletów schabowych

Sposób na idealną panierkę do kotletów schabowych

Chrupiący z zewnątrz i obłędnie soczysty w środku - oto kotlet idealny. Tym razem dzielę się trikiem na uzyskanie idealnie chrupiących kotletów schabowych, a to właśnie za sprawą odpowiedniej panierki
Kotlety schabowe tradycyjne

Kotlety schabowe tradycyjne

Kruchy, soczysty "schaboszczak" w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni i nic nie poradzę na to, że go lubię