Przepis na soczysty kotlet schabowy

KOTLET SCHABOWY saute

KOTLET SCHABOWY saute

KOTLET SCHABOWY BEZ PANIERKI. 120g schabu bez kości/ kotlet na porcję. Mięso umyć (jeśli mamy większy kawałek, pokroić na kotlety grubości ok 1cm), roztłuc trochę tłuczkiem, posolić, popieprzyć. Kotlety smażyć ok 3min z każdej strony- po przewróceniu na kotlecie połozyć pozostałe masło. 120g schabu bez kości/ kotlet na porcję
13 0
Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Może dlatego, że prawdziwy - tradycyjny kotlet schabowy smażony jest na smalcu. Obcinamy tłuszcz (nie wyrzucmy), kotlety lekko nacinamy nożyczkami (mięso podczas smażenia nie skurczy się)
6 0
Soczyste kotlety drobiowe

Soczyste kotlety drobiowe

Na zachodzie Polacy słyną z pierogów i schabowych, a to ich odpowiednik. Kotlety drobiowe, to chyba jedno z najszybszych dań mięsnych jakie znam i chyba każdy z nas wraca do nich co jakiś czas
0 0