Przepis na smarowidło do chleba

62 Zapisać
Smarowidło do chleba

Smarowidło do chleba

*Smarowidło do chleba*. Smarowidło przygotowane ze słoniny, dobrej jakości boczku i doskonałej, aromatycznej kiełbasy toruńskiej pojawiło się w naszej lodówce za sprawą Anety
5 Zapisać
Smarowidło do chleba czyli porządna porcja.. żelaza

Smarowidło do chleba czyli porządna porcja.. żelaza

Bardzo łatwe do wykonania smarowidło . taką domowej roboty. Ja swoją pastę przygotowałam z wątróbki gotowanej na parze, ale jeśli chcecie możecie ją podsmażyć ją wraz z cebulą, efekt będzie podobny choć będzie sporo więcej tłuszczu
5 Zapisać
Smarowidło do chleba

Smarowidło do chleba

Przed spożyciem aby smarowidło łatwo się rozprowadzało po pieczywie najlepiej jest wcześniej wyjąć je z lodówki aby nabrało miększej konsystencji
3 Zapisać
Smarowidło, smalec do chleba

Smarowidło, smalec do chleba

Pomysł na to smarowidło podsunął mi mój brat. Do tego smarowidła używamy niemal tych samych składników co do poprzedniego smalcu,tu znajdziecie przepis
0 Zapisać
Smarowidło na chleb z cukinii

Smarowidło na chleb z cukinii

Ciągle kombinuję z dodatkami do chleba. Dziś miał być właściwie pasztet według Ivki, ale doszłam do wniosku, że smarowidło bardziej mi odpowiada
0 Zapisać
Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli

Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli

dosypałam też ziaren sezamu i słonecznika – i dopiero wtedy uznałam, że to jest to, moje ulubione fasolowe smarowidło do chleba
0 Zapisać
Smarowidło z pomidorów i tofu, czyli wegańska pasta do chleba

Smarowidło z pomidorów i tofu, czyli wegańska pasta do chleba

Przy okazji przepisu na przecier pomidorowy wspomniałam, że można go wykorzystać nie tylko do zupy, ale też do zrobienia pasty
0 Zapisać
Fasolowe smarowidło do chleba, czyli wegetariański smalec

Fasolowe smarowidło do chleba, czyli wegetariański smalec

Pyszne fasolowe smarowidło, wyglądem przypominające nieco smalec, pachnące ponoć też podobnie (nie wiem, nie pamiętam już smalcu
48 Zapisać
Smalec - staropolskie smarowidło do chleba

Smalec - staropolskie smarowidło do chleba

Podali podobne smarowidło i ogórki. Dziś mam takie cudo w swojej lodówce i przynajmniej następne dwie pajdy na obiad za sobą
5 Zapisać
Coś na chleb - czyli boczusiowe smarowidło

Coś na chleb - czyli boczusiowe smarowidło

 Boczusiowe smarowidło używam jako ,,niby" pasztet, jak i dodatek do sosówSMACZNEGO. Od czasu do czasu robię coś do smarowania na chleb
4 Zapisać
Smalec jako smarowidło do chleba

Smalec jako smarowidło do chleba

Pomysł na to smarowidło podsunął mi mój brat.  Do tego smarowidła używamy niemal tych samych składników co do poprzedniego smalcu,tu znajdziecie przepis
6 Zapisać
Do chleba. Rillettes wieprzowe

Do chleba. Rillettes wieprzowe

Podaje się do pieczywa, w temperaturze pokojowej, tak żeby wygodnie było rozsmarować je na kromce chleba czy grzance
5 Zapisać
Smarowidło ze słoika z piekarnika

Smarowidło ze słoika z piekarnika

Użyjemy do niego mieszanki przypraw "Smarowidło domowe". Nie ustajemy w podróżach po smakach PRL-u razem z Dobrą Kiełbasą
4 Zapisać
Chleb zmieniający życie (chleb życia)

Chleb zmieniający życie (chleb życia)

) Mnie osobiście najbardziej przypadła wersja bez dodatku tłuszczu, spróbuj koniecznie. Wymieszać wszystkie składniki suche, dodać syrop z agawy i wodę
3 Zapisać
Pasta smarowidło z makreli i jajek

Pasta smarowidło z makreli i jajek

Pasta , albo jak kto woli smarowidło do chleba , jest bardzo zdrowa. sól i pieprz do smaku. Rozgnieść widelcem i przełożyć do miseczki
1 Zapisać
Smarowidło kanapkowe

Smarowidło kanapkowe

-) i dobrze, że chociaż dziecko ma taki polot. Im bardziej tłuszcz wytopi się Wam z mięsa tym smarowidło lepsze, ja najczęściej zostawiam garnek na palniku ok
1 Zapisać
Smarowidło babuni

Smarowidło babuni

domowe smarowidło do chleba, które zawsze możemy mieć w spiżarce,. Do wody. mielimy w maszynce do mięsa. Doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz ostrą
1 Zapisać
Smarowidło gruszkowo - jabłkowe

Smarowidło gruszkowo - jabłkowe

poprawia smak i konsystencję bezglutenowych ciast, wspaniale nadaje się do piernika - kilka łyżeczek można dodać podczas wyrabianego ciasta, dodaję je również do razowego chleba