Przepis na smalec ze skwarkami

141 Zapisać
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

A tak całkiem serio, to uwielbiam od czasu do czasu zjeść taki domowy smalec, w którym oprócz niego samego (w przeciwieństwie do kupnych) jest bardzo dużo chudego mięsa z szynki i boczku
25 Zapisać
Smalec aromatyczny ze skwarkami do chleba

Smalec aromatyczny ze skwarkami do chleba

Był smalec ze skwarkami do smażenia np. Chłodny smalec przekładamy do pudełeczek lub do kamionkowego naczynia
24 Zapisać
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

Dzisiaj podstawowy przepis na domowy smalec, który wytapiamy z czystej słoniny. Sprawdzi się na domowej biesiadzie jako przekąska lub jako dodatek do pierogów i klusek
22 Zapisać
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami domowej roboty, to jak dla nas najlepszy dodatek do ziemniaczków. Choć do chleba lepszy jest smalec smakowy, dobrze doprawiony, przepis na niego pojawi się na dniach
15 Zapisać
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

    Dzisiaj podstawowy przepis na smalec, wytopiony z czystej słoniny, z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
12 Zapisać
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Najlepszy smalec ze skwarkami z dodatkiem boczku wędzonego i cebulki,  skwarki w nim są smaczne, mięciutki, rozpływają się w ustach
8 Zapisać
Domowy smalec ze skwarkami i cebulą

Domowy smalec ze skwarkami i cebulą

Smalec smakuje najlepiej, posmarowany na świeżym pieczywie z dodatkiem kiszonego lub małosolnego ogórka
4 Zapisać
Smalec ze skwarkami, jabłkiem i ziołami

Smalec ze skwarkami, jabłkiem i ziołami

Kupując słoninę i boczek poproście w sklepie o ich zmielenie, zaoszczędzi Wam to czasu, a masa będzie gładka po wysmażeniu
3 Zapisać
Smalec ze skwarkami i cebulą

Smalec ze skwarkami i cebulą

Jednym słowem, smalec ze skwarkami pachnie domem, rodzinnym, wspólnym czasem. Nasz dzisiejszy smalec jest na bogato, nie krojony, a mielony, dodatkowo z mięsem i cebulą
2 Zapisać
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

Smalec ze. może smalec, tak dawno nie było. patrzeć jak skwarki skwierczą, jak szkli się cebulka. skwarkami robię raz lub dwa razy do roku w okresie jesienno-zimowym
1 Zapisać
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Dziś będzie przepis na smalec ze skwarkami. A już niebawem zaprezentuję Wam przepis na smalec z kaszy jaglanej i smalec z białej fasoli – warto poczekać
0 Zapisać
Wegański smalec ze skwarkami

Wegański smalec ze skwarkami

Wegański smalec ze skwarkami nadaje się na każdą okazję – i jako śniadanie i do chleba podczas spotkań przy piwku
0 Zapisać
Smalec domowy, smalec ze skwarkami do chleba

Smalec domowy, smalec ze skwarkami do chleba

Chleb ze smalcem chyba nikomu nie jest obcy, a ten domowy najsmaczniejszy. Zawsze robię go więcej, bo jak upiekę świeży bochenek chleba to znika w trybie błyskawicznym
59 Zapisać
Przepis na domowy smalec ze skwarkami

Przepis na domowy smalec ze skwarkami

Podaję więc przepis na domowy smalec ze skwarkami. Domowy smalec to taki pyszny, tani dodatek do chleba
19 Zapisać
Dietetyczny, wegański smalec ze skwarkami

Dietetyczny, wegański smalec ze skwarkami

Myślę, że teraz taki smalec ciężko przeszedłby mi przez gardło. Lubię smalec. Smarując nim chleb, zawsze z siostrą zagłębiałyśmy się nożem do dna naczynia, by wyciągnąć jak najwięcej skwarek
3 Zapisać
Pasta do pajdy chleba niczym smalec ze skwarkami!

Pasta do pajdy chleba niczym smalec ze skwarkami!

Co więcej, jestem przekonana, że nie jeden wuj zdziwi się co na świątecznym stole robi smalec, po czym będzie prosił o więcej
2 Zapisać
pasta z fasoli (lub jeśli ktoś woli smalec wegański ze skwarkami)

pasta z fasoli (lub jeśli ktoś woli smalec wegański ze skwarkami)

Jeśli jednak uznamy, że pasta fasolowa przypomina smalec, to musimy dorobić mu jeszcze skwarki (w końcu smalec najlepszy jest ze skwarkami) Ja zrobiłam je ze smażonego selera, który jest głównym składnikiem ostatnio przez mnie prezentowanej posypki selerowej
5 Zapisać
Domowy smalec ze śliwką

Domowy smalec ze śliwką

Kiedy cebula będzie miała już złocisty kolor, zdejmujemy garnek z ognia, doprawiamy smalec solą i pieprzem, po czym przelewamy smalec do naczynia w którym zamierzamy go przechowywać