Przepis na smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

Smalec ze. może smalec, tak dawno nie było. patrzeć jak skwarki skwierczą, jak szkli się cebulka. skwarkami robię raz lub dwa razy do roku w okresie jesienno-zimowym
Smalec ze skwarkami i cebulą

Smalec ze skwarkami i cebulą

Jednym słowem, smalec ze skwarkami pachnie domem, rodzinnym, wspólnym czasem. Nasz dzisiejszy smalec jest na bogato, nie krojony, a mielony, dodatkowo z mięsem i cebulą
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami domowej roboty, to jak dla nas najlepszy dodatek do ziemniaczków. Choć do chleba lepszy jest smalec smakowy, dobrze doprawiony, przepis na niego pojawi się na dniach
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Dziś będzie przepis na smalec ze skwarkami. A już niebawem zaprezentuję Wam przepis na smalec z kaszy jaglanej i smalec z białej fasoli – warto poczekać
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

    Dzisiaj podstawowy przepis na smalec, wytopiony z czystej słoniny, z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Najlepszy smalec ze skwarkami z dodatkiem boczku wędzonego i cebulki,  skwarki w nim są smaczne, mięciutki, rozpływają się w ustach
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

A tak całkiem serio, to uwielbiam od czasu do czasu zjeść taki domowy smalec, w którym oprócz niego samego (w przeciwieństwie do kupnych) jest bardzo dużo chudego mięsa z szynki i boczku
Domowy smalec ze skwarkami

Domowy smalec ze skwarkami

Dzisiaj podstawowy przepis na domowy smalec, który wytapiamy z czystej słoniny. Sprawdzi się na domowej biesiadzie jako przekąska lub jako dodatek do pierogów i klusek
Wegański smalec ze skwarkami

Wegański smalec ze skwarkami

Wegański smalec ze skwarkami nadaje się na każdą okazję – i jako śniadanie i do chleba podczas spotkań przy piwku
Dietetyczny, wegański smalec ze skwarkami

Dietetyczny, wegański smalec ze skwarkami

Myślę, że teraz taki smalec ciężko przeszedłby mi przez gardło. Lubię smalec. Smarując nim chleb, zawsze z siostrą zagłębiałyśmy się nożem do dna naczynia, by wyciągnąć jak najwięcej skwarek
Domowy smalec ze śliwką

Domowy smalec ze śliwką

Kiedy cebula będzie miała już złocisty kolor, zdejmujemy garnek z ognia, doprawiamy smalec solą i pieprzem, po czym przelewamy smalec do naczynia w którym zamierzamy go przechowywać