Przepis na smalec z podgardla

12 Zapisać
Domowy smalec z podgardlem

Domowy smalec z podgardlem

Dzisiejsza wersja jest wzbogacona a skwarki z podgardla, które są bardziej mięsne i wzbogacaj jego smak
0 Zapisać
Domowy smalec z podgardla

Domowy smalec z podgardla

Smalec, z dawien dawna, najstarsze smarowidło do pieczywa, smażenia, tradycja jak widać kusi, spróbujmy go przyrządzić , nadchodzi czas ogórków małosolnych, a ten smalczyk stanowi niezbędne dopełnienie do kromki chleba, polecamy gorąco
0 Zapisać
Smalec z wędzonego podgardla

Smalec z wędzonego podgardla

kg wędzonego podgardla. Oczywiście. kg wędzonego podgardla. podgardle wędzone a nie malowane dymem wędzarniczym
22 Zapisać
Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami

Smalec ze skwarkami domowej roboty, to jak dla nas najlepszy dodatek do ziemniaczków. My go uwielbiamy, dobrze też smakuje na chlebku
5 Zapisać
WIEJSKI SMALEC

WIEJSKI SMALEC

Słoninę i podgardle kroimy w drobną kostkęlub mielimy w maszynce do mielenia mięsa , zakładającsitko o grubych oczkach
3 Zapisać
Smalec z jabłkiem

Smalec z jabłkiem

Pierwszy raz robię smalec z jabłuszkiem i mogę powiedzieć, że na pewno będzie to stały dodatek. Od czasu do czasu lubię sięgnąć po coś tak niezdrowego
1 Zapisać
Smalec z jabłkiem i cebulką

Smalec z jabłkiem i cebulką

pieprz. Przygotowanie. Podgardle kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię. Jeśli ktoś woli można zmielić przez maszynkę do mięsa
1 Zapisać
O smalcu

O smalcu

Smalec to mój ulubiony temat do rozmów z obcokrajowcami. Bo dlaczego ludzie o zdrowych zmysłach jedzą wieprzowy tłuszcz ze skwarkami i zagryzają go kiszonym ogórkiem
1 Zapisać
Smalec

Smalec

Niektórzy mielą, ale zdecydowanie lepszy smalec wychodzi z pokrojonego podgardla. Gdy smalec będzie odpowiednio wytopiony, dodajemy cebulę z jabłkami, świeży tymianek lub inne zioła oraz sól
0 Zapisać
Smalec śliwkowo-rozmarynowy

Smalec śliwkowo-rozmarynowy

Zawsze jak zawitają do nas znajomi to smalec, chleb i inne dodatki wjeżdżają na stół. Smalec. Bohater każdej naszej domowej imprezy
0 Zapisać
Smalec (czysty)

Smalec (czysty)

Smalec uzyskujemy z wytopu tłuszczu wieprzowegonajczęściej słoniny, choć można też użyć podgardla i bardzo tłustego boczku
0 Zapisać
"Domowy smalec z orzechami"

"Domowy smalec z orzechami"

Chwilę prażymy, dodajemy starte ząbki czosnku i pokrojony w kostkę smalec. Pogardle jest z reguły dwa razy tańsze od wędzonego boczku, a równie pyszne i często bardziej mięsiste
0 Zapisać
Domowy smalec z cebulką

Domowy smalec z cebulką

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam taki domowy smalczyk na świeżej pajdzie chleba. Co prawda nie jest to jedzenie na co dzień lecz od czasu do czasu
0 Zapisać
Smalec jabłkowy na ostro

Smalec jabłkowy na ostro

Dzisiaj mamy dla was równie pyszny jabłkowy smalec na ostro. Kilka dni temu pisaliśmy o smalcu śliwkowo-rozmarynowym
324 Zapisać
salceson domowy

salceson domowy

) przecedzić i gotować jeszcze około godziny- po schłodzeniu możemy zdjąć z wierzchu wywaru smalec jeśli chcemy chudszy salceson- mięso zalewamy wywarem, tak aby je tylko przykryć- doprawiamy zmiażdżonym w prasce czosnkiem, jeśli jest taka potrzeba dosalamy i zagotowujemy- studzimy- (na tym etapie można masę wlać do głębokiej, okrągłej miski i schłodzić, a jak zastygnie (po ok
13 Zapisać
MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS

MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS

kapusta kiszona,kapusta słodka,jakieś mięso,boczek i kiełbasa i nieodzownie smalec. Ja odbiegłam od domowej tradycji choć przyznam niezupełnie,jedynie może wzbogaciłam go o kilka szczegółów jak np
8 Zapisać
Przepyszna biała kiełbasa. Jak zrobić domową białą kiełbasę?

Przepyszna biała kiełbasa. Jak zrobić domową białą kiełbasę?

być wcale specjalnie chude a jeśli ma mało tłustych części to można razem z nim zmielić dodatkowo trochę tłustego boczku albo podgardla tak jak ja to zrobiłam
7 Zapisać
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

½ kg podgardla wieprzowego. Sprawdzona receptura rodzinna. ½ kg podgardla wieprzowego. Przepis na pasztet mam zapożyczony od mojej Rodzicielki,