Przepis na smalec z mięsem mielonym i cebulą

Bitki wołowe

Bitki wołowe

Obsmażone kawałki mięsa przełożyć do rondla i dopiero każdy kawałek posolić, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chili
81 0
Gulasz z szybkowara

Gulasz z szybkowara

Wybieram je dlatego, ponieważ poza gulaszem, bitkami, zrazami zawijanymi, farszem do naleśników lub pierogów, a także sosu bolońskiego, właściwie nic innego nie przyrządzam z wołowiny, które jest mięsem bardzo wartościowym
122 0
Bigos

Bigos

Zdajemy sobie jednak sprawę, że o dobry smalec, o ile nie zrobimy go sami, dość dzisiaj trudno, więc w ostateczności można użyć np
11 0
Królik w leśnym sosie

Królik w leśnym sosie

Po zamarynowaniu mięso obtoczyć w mące i strącić z niego nadmiar mąki na patelni rozpuścić smalec i obsmażyć na dość ciemny kolor mięso po obsmażeniu mięso przełożyć do brytfanki, a na tłuszczu zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać ją do mięsa
4 0