Przepis na smalec z mięsem mielonym i cebulą

Zapiekanka z mięsem i kapustą

Zapiekanka z mięsem i kapustą

Na patelni rozgrzałem smalec, dodałem liść laurowy, goździk, kapustę i. mięsem mielonym, przyprawiłem solą i pieprzem
Zrazy z mięsa mielonego

Zrazy z mięsa mielonego

Smalec. Mielimy cebulę i bułkę, łączymy z mięsem i jajkiem. Dania oparte na mięsie mielonym to chyba jedne z szybszych dań, poza kurczakiem, jakie można przygotować w swojej kuchni
Bitki wołowe

Bitki wołowe

Obsmażone kawałki mięsa przełożyć do rondla i dopiero każdy kawałek posolić, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chili
Królik w leśnym sosie

Królik w leśnym sosie

Po zamarynowaniu mięso obtoczyć w mące i strącić z niego nadmiar mąki na patelni rozpuścić smalec i obsmażyć na dość ciemny kolor mięso po obsmażeniu mięso przełożyć do brytfanki, a na tłuszczu zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać ją do mięsa
Pieczeń w sosie grzybowym

Pieczeń w sosie grzybowym

Mięso umyć osuszyć i natrzeć solą oraz czarnym mielonym pieprzem w brytfannie rozgrzać smalec i zrumienić na nim mięso po zrumienieniu odsunąć je na bok, a na powstałym tłuszczu podsmażyć cebule i grzyby pokrojone w kosteczkę ( grzyby trzeba wcześniej umyć i namoczyć)
Łazanki z kiełbasą

Łazanki z kiełbasą

Na patelni stopić smalec. smalec. Mój teść robi łazanki nie z kiełbasą, a z mięsem mielonym. Kiedy poznałam mojego przyszłego męża, zaczęłam zauważać, że różne rodziny mają różne sposoby na gotowanie tych samych potraw
Gulasz z papryką i kluseczkami

Gulasz z papryką i kluseczkami

Dodać smalec, roztopić i wsypać pokrojoną w kosteczkę cebulę, dusić do złotego koloru. Papryka nadziewana mięsem mielonym i kaszą gryczaną
Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Ugotowany i wystudzony ryż mieszamy z mielonym mięsem wieprzowym, podsmażoną cebulą, jajkiem, doprawiamy ziołami i przyprawami, dodajemy maggi
Kotlety mielone - wersja tradycyjna

Kotlety mielone - wersja tradycyjna

olej lub smalec do smażenia,. Do miski z mielonym mięsem dodać obraną i startą na najdrobniejszej tarce cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie odciśniętą z wody kajzerkę, jajko oraz przyprawy
Kotlety mielone - wersja tradycyjna

Kotlety mielone - wersja tradycyjna

olej lub smalec do smażenia,. Do miski z mielonym mięsem dodać obraną i startą na najdrobniejszej tarce cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie odciśniętą z wody kajzerkę, jajko oraz przyprawy
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika

smalec i olej z pestek winogron do smażenia. Przepis wypróbuję jeszcze z innym czerwonym mięsem, może też będzie pyszne