Przepis na sito perlonowe

2 Zapisać
Grzybki kefirowe

Grzybki kefirowe

- wyparzone sito (może być perlonowe,. grzybki kefirowe trzeba przecedzić przez wyparzone sito (może być
1 Zapisać
PASTA POMIDOROWA

PASTA POMIDOROWA

Pomidory myjemy, kroimy na kawałki, wrzucamy do garnka z grubym dnem (w tym momencie możemy dodać kilka ząbków rozgniecionego czosnku), rozgotowujemy pod przykryciem - przecieramy przez perlonowe sito
1 Zapisać
GALARETKA PORZECZKOWA

GALARETKA PORZECZKOWA

Rozgotowane porzeczki cedzimy przez perlonowe sito, wyłożone kilkakrotnie gazą - bardzo delikatnie wyciskamy sok
0 Zapisać
DOMOWY MAJONEZ

DOMOWY MAJONEZ

Na koniec przecieramy przez perlonowe sito, studzimy, dodajemy do majonezu, ewentualnie doprawiamy do smaku
0 Zapisać
ZUPA KREM POMIDOROWO-KOKOSOWA NA WINNO-OLIWNYM AROMACIE

ZUPA KREM POMIDOROWO-KOKOSOWA NA WINNO-OLIWNYM AROMACIE

Zawartość patelni blendujemy, przecieramy przez perlonowe sito (zupa jest wówczas bardziej aksamitna) - dodajemy do wrzącego bulionu, wlewamy mleczko kokosowe i doprawiamy do smaku solą morską
0 Zapisać
KREMOWA ZUPA POMIDOROWA Z SEZAMEM, IMBIREM I JABLKAMI

KREMOWA ZUPA POMIDOROWA Z SEZAMEM, IMBIREM I JABLKAMI

Aby zupa była naprawdę aksamitna i delikatna, należy ją przecedzić przez perlonowe sito. KREMOWA ZUPA POMIDOROWA Z SEZAMEM, IMBIREM I JABŁKAMI
74 Zapisać
SZYNKA WIEPRZOWA NA DZIKO

SZYNKA WIEPRZOWA NA DZIKO

Cały sos, gdy trzeba, przecieramy przez perlonowe sito, częścią polewamy porcje mięsa, pozostały podajemy w sosjerce
6 Zapisać
PIECZONA SZYNKA Z ANANASAMI

PIECZONA SZYNKA Z ANANASAMI

Sos, jeżeli potrzeba, przecedzamy przez perlonowe sito, podajemy gorący w sosjerce. Wspaniała PIECZONA SZYNKA z puree ziemniaczanym zapiekanym oraz zieloną sałatą polaną spienionym sosem jogurtowym to idealne danie na niedzielny obiad w gronie rodziny
2 Zapisać
ZEBERKA PIECZONE Z OWOCAMI

ZEBERKA PIECZONE Z OWOCAMI

Sos przecieramy przez perlonowe sito, gdy trzeba zagęszczamy.  Na obiad dla całej rodziny proponuję wspaniałe ŻEBERKA PIECZONE Z OWOCAMI
1 Zapisać
SWIATECZNY BIGOS NA WEDZONYM AROMACIE

SWIATECZNY BIGOS NA WEDZONYM AROMACIE

Wywar przecedzamy przez perlonowe sito,mocno odciskając warzywa. BIGOS to wyjątkowe danie jednogarnkowe, wywodzące się z kuchni staropolskiej
0 Zapisać
PRZECIER POMIDOROWY

PRZECIER POMIDOROWY

Pomidory przecieramy przez perlonowe sito, dodajemy sól oraz cukier. PRZECIER POMIDOROWY. Sezon na przetwory domowe w pełni
0 Zapisać
KURCZAK W POTRAWCE

KURCZAK W POTRAWCE

Jarzyny przecieramy przez perlonowe sito lub rozbijamy w malakserze, rozprowadzamy rosołem, łączymy ze śmietaną, gdy trzeba, sos zagęszczamy i doprawiamy do smaku, dodajemy koperek i od razu, bardzo gorącym, zalewamy mięso
0 Zapisać
Kwas z czarnej porzeczki

Kwas z czarnej porzeczki

Przekładamy ją na duże perlonowe sito i przelewając wodą odzyskujemy sok. Temperatury zmuszają do szukania ochłody, dlatego też we Wsiowej Kuchni nie myśli się o gotowaniu, smażeniu, czy pieczeniu, ale raczej o przygotowywaniu napojów chłodzących
0 Zapisać
Napój malinowo-jabłkowy

Napój malinowo-jabłkowy

Maliny przecieramy przez perlonowe sito, nieprzetarte owoce przepłukujemy wywarem z jabłek. Następnie cedzimy przez sito wyłożone gazą i odstawiamy do przechłodzenia
0 Zapisać
Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Są bardzo kwaśne, dlatego trzeba dodać do kisielu sporo cukru lub ugotować go na słodkim czerwonym winie Owoce przebierz, umyj w kilku wodach, osącz i starannie przetrzyj przez sito perlonowe