Przepis na seromakowiec z gotowej masy makowej

Seromakowiec mojej babci

Seromakowiec mojej babci

 W wersji dla zapracowanych zamiast własnoręcznie robionego maku można użyć gotowej masy z puszki. Na koniec dodaję do masy pianę ubitą z białek ze szczyptą soli
346 0
Seromakowiec

Seromakowiec

Do utartej masy dodać stopniowo po jednej łyżce zmielonego sera nie przerywając ucierać ( miksować). Chociaż nie przepadam zbytnio za makowcami to jednak z dodatkiem sera bardzo mi zasmakował
33 0
Seromakowiec

Seromakowiec

) Stąd pozostałości masy makowej. Do tej pozostałej masy dodałam tylko czekoladę zmielone migdały. Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze nie raz
14 0
Seromakowiec

Seromakowiec

Mak przekładamy do garnka z grubym dnem, stawiamy na gaz i mieszając odparowujemy nadmiar płynu (nie ma gotowej masy idealnej)
9 0
Seromakowiec

Seromakowiec

Na koniec dodajemy do masy pianę ubitą z białek ze szczyptą soli. Nie wyobrażam sobie świąt bez sernika i makowca, tu mamy dwa w jednym
4 0
Seromak/seromakowiec

Seromak/seromakowiec

Do gotowej masy makowej dodać jajko, mąkę, skórkę pomarańczową oraz aromat i migdały. Ja użyłam gotowej, która zalegała w szafce już jakiś czas
4 0
Seromakowiec

Seromakowiec

Upieczony seromakowiec zostawić na godzinę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach a potem wyjąć i całkowicie wystudzić
0 0
SEROMAKOWIEC

SEROMAKOWIEC

Wszystkie składniki masy serowej umieszczamy w misie i miksujemy bardzo krótko, tylko do połączenia się składników
0 0
2 w 1 czyli seromakowiec

2 w 1 czyli seromakowiec

przygotowanie masy makowej. Przygotowanie masy serowej. Można go zrobić ekspresowo korzystając z gotowych produktów lub jeśli masz więcej czasu pobawić się w kuchni i stworzyć wszystko samemu
191 0