Przepis na sernik na zimno z twarogu z wiaderka z galaretką

6 Zapisać

sernik "Goplanka" na zimno z truskawką, czekoladą, galaretką...

sernik jest lekki, mało słodki, orzeźwiający. SMACZNEGO. twaróg zmielony 1 kg/wiaderko,. czekolada mleczna Złoty Orzech Goplana 100 gram,. galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,. czekolada gorzka Goplana 5 dag,. śmietana gęsta 1 łyżeczka. czekoladę mleczną orzechową rozdrobnić w blenderze, najlepiej tabliczkę czekolady włożyć do zamrażalnika na 30 minut, wtedy dobrze się rozdrobni. twaróg z wiaderka przełożyć do miski, dodać czekoladę rozdrobnioną i mikserem połączyć - galaretkę pomarańczową rozmieszać w 1 szklance 180 ml gorącej wody i przestudzoną wlać do twarogu, mikserem wymieszać. tortownica 24 cm - posmarować ciut masłem, na dno dać zmiksowane herbatniki petit berry ze stopionym masłem 15 dag i mocno przyklepać do dna - dać twaróg. wokół rantu powkładać połówki truskawek, na wierzchu też poukładać połówki truskawek delikatnie je wciskając w tawróg, schować do lodówki do stężenia na 1 godzinę. galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzic i tężejącą dać na sernik - czekoladę rozpuścić ze śmietaną w kąpieli wodnej, maczać w niej truskawki i poukładać na galaretce - schować do lodówki najlepiej na całą noc. jeśli lubisz bardziej słodki sernik to razem z galaretką wsyp np 4-6 łyżeczek cukru pudru. 4-6 łyżeczek cukru pudru
Więcej przepisów na %s strony