Przepis na serduszka drobiowe

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

Serduszka myje i gotuję w lekko osolonej wodzie. Zaprawiam śmietaną wymieszaną z mąką, dodaję do sosu serduszka oraz pozostałe przyprawy, gotuje przez kilka minut, uważając by nie przypalić sosu
Potrawka z serduszek drobiowych

Potrawka z serduszek drobiowych

Serduszka drobiowe w kokosowym lekkim sosiku zagęszczonym podpieczoną duszoną cebulką. Serduszka oczyścić z resztek tłuszczu i opłukać pod bieşącą wodą po czym dokładnie odcedzić i osączyć
GULASZ Z SERDUSZEK DROBIOWYCH

GULASZ Z SERDUSZEK DROBIOWYCH

A szkoda, gdyż serduszka, żołądki czy nereczki to bardzo delikatne kąski mięsa. Serduszka myjemy, czyścimy z błonek i zgrubiałych górnych części
Potrawka z serduszek drobiowych

Potrawka z serduszek drobiowych

Serduszka oczyszczamy z farfocli i innych obrzydliwości. W garnku rozpuszczamy masełko i wrzucamy serduszka dusimy ,mieszając aż odparuje cały sok ,który puszczają po wrzuceniu do gara serduszka
Gulasz z serduszek drobiowych i fasoli mung

Gulasz z serduszek drobiowych i fasoli mung

Serduszka myjemy i oczyszczamy wewnątrz, Gotujemy w osolonym wrzątku z marchewką. Ugotowane wyławiamy, wywar przecedzamy przez sito , marchewkę i serduszka kroimy na plasterki i dodajemy do wywaru, następnie dodajemy pokrojony por, przyprawy i fasolę mung, gotujemy do momentu aż fasola mung zaczyna pękać
Pęczotto z serduszkami drobiowymi

Pęczotto z serduszkami drobiowymi

Serduszka umyć, oczyścić, przekroić na pół. W rondlu do duszenia przysmażyć cebulę i czosnek, włożyć serduszka i dusić we własnym sosie aż zupełnie odparuje płyn
Galantyna drobiowa

Galantyna drobiowa

rybki, grzybki czy serduszka. 6 szklanek rosołu drobiowego. gotowanego 6 szklanek rosołu drobiowego. Składniki
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

Pewnie nie wszyscy lubią serduszka czy żołądeczki ale wbrew pozorom jest wspaniały. 800 ml bulionu drobiowego. 800 ml bulionu drobiowego
Potrawka z drobiowych serc

Potrawka z drobiowych serc

W smaku serduszka przypominają wątróbkę, w konsystencji natomiast pierś z kurczaka. Dodajemy czosnek i serduszka, smażymy kolejne 3-4 minuty