Przepis na schab twardy

Schab dojrzewajacy

Schab dojrzewajacy

Po dojrzewającej polędwicy i suszonym schabie mam dla Was kolejny podobny przepis. O ile schab suszyłam w piekarniku (tak wyszło, ciepłownia i pogoda splatały mi wtedy figla), to teraz zrobiłam go tradycyjnie, susząc w ciepłym, przewiewnym miejscu
11 0
Schab w ziołach z jabłkami

Schab w ziołach z jabłkami

Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab mocno ściskamy i obwiązujemy bawełnianą nitką. - 1 kg schabu bez kości. - 0,5 kg twardych jabłek. Następnie schab nacinamy głęboko, ale nie do końca co 2 cm. Schab wkładamy do rękawa foliowego, układamy na blasze i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę i 20 minut. 1 kg schabu bez kości. 0,5 kg twardych jabłek
10 0
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Olej do obsmażenia schabu. Schab umyć, osuszyć, usunąć błony, natrzeć olejem i przyprawami, przykryć folią aluminiową/spożywczą i odstawić na całą noc do lodówki
6 0