Przepis na schab pieczony w galarecie

Schab ze śliwką w galarecie

Schab ze śliwką w galarecie

Długim nożem naciąć środek schabu - zrobić tunel który wypełnić śliwkami. Schab umyć, oczyścić z błon. przyprawa do wieprzowiny
Schab ze sliwka w galarecie

Schab ze sliwka w galarecie

Schab ze śliwką w galarecie. Piękna i smaczna wersja schabu ze śliwką na święta. sól, papryka słodka, papryka wędzona, majeranek
Schab pieczony na patelni.

Schab pieczony na patelni.

W galarecie też go robiłam , smakuje idealnie. - Upieczony schab zostawić pod przykryciem do wystygnięcia
Pieczony schab z musem chrzanowym

Pieczony schab z musem chrzanowym

Pieczony schab. Rureczki schabowe. Nacieramy schab solą, vegetą, czosnkiem i majerankiem. Odstawiamy na całą noc w chłodnym miejscu
SCHAB FASZEROWANY W GALARECIE

SCHAB FASZEROWANY W GALARECIE

NA KAŻDY PLASTEREK SCHABU NAKŁADAMY ŁYŻECZKĘ FARSZU I ZWIJAMY TWORZĄC RULONIK. ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W CIEPŁYM BULIONIE I ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO ŚCIĄGNIĘCIA SIĘ
SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE

SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE

Upieczony schab wyjmujemy z worka, studzimy i kroimy w niezbyt grube plastry. Schab ze słodkim dodatkiem w postaci suszonej śliwki smakuje wybornie
Przepis na schab w galarecie

Przepis na schab w galarecie

W tym roku na naszym Wielkanocnym stole znalazł się schab w galarecie. Schab podawany jest na zimno jak wszelkie galantyny, galaretki z nóżek, czy galarety, takie potrawyświetną przekąską podczas wszelakich imprez
Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Ale nie był to tradycyjny, klasyczny schab pieczony nadziewany śliwką lecz schab peklowany parzony ze śliwkami
Schab w pomarańczach

Schab w pomarańczach

W sumie, to taka mała powtórka świąt, Babcia ponownie szykuje rybę w galarecie i śledzie, ale na obiad jest bezapelacyjnie mięso
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Schab z farszem jajecznym w galarecie czyli tzw schab po warszawsku. Tak przygotowany schab wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy wodą
Schab ze śliwką 2

Schab ze śliwką 2

w galarecie lub bez. Zacznę od tradycyjnego schabu ze śliwką. Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej soczysty
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Schab po warszawsku to pyszna mięsna kanapeczka, wypełniona po brzegi masą jajeczną, doprawioną chrzanem by wyostrzyć smak
Schab faszerowany suszem

Schab faszerowany suszem

W galarecie oraz jako danie obiadowe. Przepis na ten schab odkryłam na blogu Ewy Z cukrem pudrem. W końcu nastąpiła ta chwila i pięknie wyglądające danie zagościło na moim stole
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Upieczony schab pozostawić do wystudzenia. Schab umyć, osuszyć, usunąć błony, natrzeć olejem i przyprawami, przykryć folią aluminiową/spożywczą i odstawić na całą noc do lodówki
Schab po Warszawsku

Schab po Warszawsku

Schab myjemy, oczyszczamy z włókien. Przygotowanie. Gdy schab nam się porządnie schłodził to zaczynamy kroić go w plastery o gr