Przepis na schab mielonym

11 Zapisać

Schab w kapuście i śmietanie

SKŁADNIKI 1kg schabu bez kości 0,5kg kapusty kiszonej lub 1 słoiczek kapusty zasmażanej 2 cebule śmietana słodka 30% 200ml mąka tymianek świeży lub suszony(ze świeżym jest bardziej aromatyczny) ziele angielskie liść laurowy pieprz sól olejWKONANANIE Umyty  schab dzielimy na kotlety. Całość doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem ja utłukłam w moździerzu i oblewamy słodką śmietanką Schab w kapuście musi się piec około godziny wpiekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. 1kg schabu bez kości
1 Zapisać

Schab faszerowany cukinią

Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem z obu stron. Tym razem jako farsz do schabu została wykorzystana młoda cukinia pokrojona w cienkie plastry
0 Zapisać

Schab wg Czesława z Wilna

Posypujemy świeşo mielonym pieprzem i zawijamy w gazę. Jakieś dwa tygodnie przed Świętami Boşego Narodzenia mój mąş wypatrzył na blogu Agaty  przepis na suszony schab, a şe jest wielkim smakoszem takiego rodzaju wędlin, nie musiał mnie długo namawiać
Więcej przepisów na %s strony