Przepis na sarna pieczona

193 Zapisać
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami

Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami

Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam. ) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina
4 Zapisać
Pieczony udziec sarny z kością

Pieczony udziec sarny z kością

Pieczony udziec z sarny. To duży, soczysty, kruchy kawałek dziczyzny. Idealny na duże przyjęcia. Przygotowanie nie jest trudne i pracochłonne, ważne jest jednak czas i temperatura pieczenia
1 Zapisać
Pieczony comber z sarny

Pieczony comber z sarny

Comber z sarny to jeden z najsmaczniejszych elementów z dziczyzny, delikatny,słodkawy po prost doskonały
4 Zapisać
Grillowane żeberka z sarny z sosem z czerwonego wina i pieczonego czosnku

Grillowane żeberka z sarny z sosem z czerwonego wina i pieczonego czosnku

1 pieczona główka czosnku (bez łupin). Jeśli poszukujemy alternatywy dla czerwonego mięsa dziczyzna będzie doskonałym wyborem
1 Zapisać
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony

Udziec. sarny (u mnie około 700 g),. 100. g słoniny (u mnie solona),. 6. jagód jałowca,. 7. ziaren pieprzu czarnego,
0 Zapisać
Karkówka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

Karkówka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

600. g karkówki z sarny,. suche. igły jałowca,. 5. jagód jałowca,. sól,. kilka. gałązek rozmarynu,. tłuszcz. (u mnie gęsi),
0 Zapisać
Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

600. g łopatki z sarny,. suche. igły jałowca,. 5. jagód jałowca,. sól,. kilka. gałązek rozmarynu,. tłuszcz. (u mnie gęsi),
1 Zapisać
Gulasz z sarny z jarzębiakiem i grzybami

Gulasz z sarny z jarzębiakiem i grzybami

Ktoś kiedyś zarzucił mi że nie ma na blogu nic z dziczyzny, postaram się to naprawić ale nie obiecuje że będzie tych przepisów dużo
0 Zapisać
Wątroba z sarny/ kasza jaglana/ chrzan/ burak/ gryka niepalona/ dereń

Wątroba z sarny/ kasza jaglana/ chrzan/ burak/ gryka niepalona/ dereń

12 marca 2016 roku w Zamku Dubiecko odbył się II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hannny Szymanderskiej
11 Zapisać
AKCJA ZDROWE ŚWIĘTA - PODSUMOWANIE healthy holiday recipes

AKCJA ZDROWE ŚWIĘTA - PODSUMOWANIE healthy holiday recipes

Życzę Wam wesołych, pachnących bakaliowym ciastem, ciepłych jak pieczona szynka i radosnych jak bąbelki w kieliszku szampana
5 Zapisać
Co z tym grzybem?:)

Co z tym grzybem?:)

Myślałam że takie miejsca nie istnieją, że to tylko wspomnienia  naszych dziadków. Jednak ostatnio pod samym nosem odnaleźliśmy z mężem właśnie ten grzybowy raj
2 Zapisać
Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

Jedz i jedź kulinarnym szlakiem Podkarpacia

golonka pałacowa pieczona w piwie i miodzie, półmisek hrabiego Potockiego-trzy rodzaje mięs (Restauracja Pałacyk w Łańcucie)
1 Zapisać
Niebieski latawiec i piernikowe ciastka z musem morelowym i waniliową pianką

Niebieski latawiec i piernikowe ciastka z musem morelowym i waniliową pianką

Wczoraj było. pięknie. Można po tygodniu. całodniowych ciemności zapomnieć o tym, że w życiu są jakieś. pozytywne strony
1 Zapisać
Na polskim stole krĂłluje bigos

Na polskim stole krĂłluje bigos

Moşna się spierać o to, która potrawa jest najbardziej polska. Wśród dyskutantów na pewno znajdzie się ktoś, kto za taką będzie uwaşał bigos
1 Zapisać
Siła nawyku i faszerowane polędwiczki z ziołowym masłem

Siła nawyku i faszerowane polędwiczki z ziołowym masłem

Wierzyć się nie chce, że dziś jest. pierwszy dzień jesieni. Kiedy ten czas przeleciał. Urodziny mojej Mamy są pierwszym
1 Zapisać
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Dziś u nas owoce lasu i złotej polskiej jesieni – grzyby w wersji z octem i przyprawami czyli grzyby marynowane
1 Zapisać
Risotto czy też ryżotto z kurkami

Risotto czy też ryżotto z kurkami

Była sobie dziewczynka, która żyła wśród łąk, lasów, pól. Pięknie żyła, choć całkiem przypadkiem los rzucił jej rodziców pomiędzy te drzewa i trawy i sprawił, że dorastała akurat tam, a nie gdzie indziej
1 Zapisać
Jadło sarmaty za 29,90

Jadło sarmaty za 29,90

Cielęcina a'la sarna (nazywa się tak z powodu smaku oraz sposobu przyrządzania, nie z powodu niejasnego pochodzenia mięsa)