Przepis na salceson wieprzowy

Salceson domowy

Salceson domowy

Salceson domowej roboty. już na blogu jest przepis na salceson ,ale z szybkowaru i z folii. 10 dag skórek wieprzowych. 10 dag skórek wieprzowych
3 0
Salceson wolsztyński

Salceson wolsztyński

Wypływający salceson nakłuwamy.  - mięso i maski z głów wieprzowych 1,5kg. Wodę w naczyniu podgrzewamy do temperatury około 85 stopni, wkładamy salceson i parzymy około 1,5 do nawet 3 godzin do osiągnięcia wewnątrz temperatury około 68-70 stopni
0 0
"Świąteczny, domowy salceson"

"Świąteczny, domowy salceson"

Składniki. 2 duże golonki z dużą ilością mięsa 4 udka z kurczaka 500 g łopatki wieprzowej bez kości 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży, biały por 1 cebula czosnkowa 2 główki czosnku 4 liście laurowe łyżka ziela angielskiego łyżka czarnego pieprzu 5 łyżeczek soli 2 gwiazdki anyżu Kamis kilka goździków opakowanie żelatyny wieprzowej butelka po 3 litrowym oleju Przygotowanie
25 0
Dieta ubogoenergetyczna

Dieta ubogoenergetyczna

Tłuste wędliny, kiszka, konserwy mięsne, pasztetowa, salceson, miód, dżemy, marmolady, konfitury, tłuste sery podpuszczkowe żółte, topione, sery pleśniowe, ser „Feta”, sery typu Fromage, ser twarogowy tłusty
6 0
Smaki Alzacji. Zewelwaï czyli tarta cebulowa

Smaki Alzacji. Zewelwaï czyli tarta cebulowa

Oczywiście tarte flambée (przepis w poprzedni poście), backoëfe (przepis na blogu znajdziecie TUTAJ), grumbeerknepfle (paluszki z ciasta ziemniaczanego posypane przysmażonym boczkiem i grzankami i polane kwaśną śmietaną), słynną choucroute, beindächla (kotlet wieprzowy gotowany w winie i podawany z sałatką ziemniaczaną), zewelwaï (tarte à l'oignon), bibeleskäs (pieczone ziemniaki podawane z białym serem z dodatkiem siekanych szalotek, czosnku i ziół), presskopf (salceson z głowizny wieprzowej), sueri nierli (nerki marynowane w occie)
5 0