Przepis na salceson wieprzowy domowy

318 Zapisać
salceson domowy

salceson domowy

)     Jeśli nawet ktoś nie lubi salcesonu, to nie powinien od razu przekreślać tego domowego, bo to zupełnie inny wymiar smaku
24 Zapisać
"Świąteczny, domowy salceson"

"Świąteczny, domowy salceson"

Składniki. 2 duże golonki z dużą ilością mięsa 4 udka z kurczaka 500 g łopatki wieprzowej bez kości 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży, biały por 1 cebula czosnkowa 2 główki czosnku 4 liście laurowe łyżka ziela angielskiego łyżka czarnego pieprzu 5 łyżeczek soli 2 gwiazdki anyżu Kamis kilka goździków opakowanie żelatyny wieprzowej butelka po 3 litrowym oleju Przygotowanie
3 Zapisać
Salceson domowy

Salceson domowy

Salceson domowej roboty. już na blogu jest przepis na salceson ,ale z szybkowaru i z folii. 10 dag skórek wieprzowych. 10 dag skórek wieprzowych
0 Zapisać
Domowy salceson włoski

Domowy salceson włoski

ozór wieprzowy. Dlatego postanowiłam sobie zrobić swój własny, domowy salceson z uchem. Jak salceson włoski to tylko z uchem, niestety takiego już chyba w sklepie nie dostaniemy
2 Zapisać
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Salcesony w słoju pasteryzujemy dwa razy. Wkładamy do lodówki i gdy przyjdzie nam ochota na salceson to otwieramy słoiczek i wcinamy
1 Zapisać
"Fałszywy salceson" czyli mięso pieczone do kanapek inaczej

"Fałszywy salceson" czyli mięso pieczone do kanapek inaczej

* "FAŁSZYWY SALCESON" *kanapka z domową musztardą i domową wędliną (ps. * SMACZNEGO *połowa "fałszywego salcesonu"
0 Zapisać
Salceson  wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy.

Salceson wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy.

Salcesony gotuje się w temp. Salcesony co jakiś czas nakłuwa się cienką igłą aby nie pękł nam. Po ostudzeniu salcesony oczyszcza się z galarety i tłuszczu i obcina wiązania
0 Zapisać
Salceson Ozorkowy Arkadiusza

Salceson Ozorkowy Arkadiusza

- 1kg ozorkĂłw wieprzowych. - 5 szt golonek wieprzowych. - 1kg serc wieprzowych. 5 szt golonek wieprzowych. 1kg serc wieprzowych
0 Zapisać
Salceson wolsztyński

Salceson wolsztyński

Wypływający salceson nakłuwamy.  - mięso i maski z głów wieprzowych 1,5kg. Wodę w naczyniu podgrzewamy do temperatury około 85 stopni, wkładamy salceson i parzymy około 1,5 do nawet 3 godzin do osiągnięcia wewnątrz temperatury około 68-70 stopni
2 Zapisać
Będą zdrowe domowe wędliny - szyneczki z szynkowaru

Będą zdrowe domowe wędliny - szyneczki z szynkowaru

kiełbas, "prasowanek", salcesonów, golonek, rolad i innych wyrobów. Coś fajnego - proste urządzenie a tyle może zadziałać
5 Zapisać
Smaki Alzacji. Zewelwaï czyli tarta cebulowa

Smaki Alzacji. Zewelwaï czyli tarta cebulowa

Oczywiście tarte flambée (przepis w poprzedni poście), backoëfe (przepis na blogu znajdziecie TUTAJ), grumbeerknepfle (paluszki z ciasta ziemniaczanego posypane przysmażonym boczkiem i grzankami i polane kwaśną śmietaną), słynną choucroute, beindächla (kotlet wieprzowy gotowany w winie i podawany z sałatką ziemniaczaną), zewelwaï (tarte à l'oignon), bibeleskäs (pieczone ziemniaki podawane z białym serem z dodatkiem siekanych szalotek, czosnku i ziół), presskopf (salceson z głowizny wieprzowej), sueri nierli (nerki marynowane w occie)
4 Zapisać
Smaki Bolonii i Emilia Romagna

Smaki Bolonii i Emilia Romagna

Z całej deski najlepsze było cicioli, czyli salceson wieprzowy. Polecam nawet tym, którzy, tak jak ja, normalnie nie ruszają salcesonu
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

kiszki, salcesony, rolady. krew- składnik wędlin, kaszanek, salcesonów, pasztetowych oraz kiszek. kiszki, salcesony, rolady
0 Zapisać
GALARETA z MIĘSA z ROSOŁU

GALARETA z MIĘSA z ROSOŁU

* jeżeli do wywaru dodamy liść laurowy i ziele angielskie, i zalejemy mięso do jego wysokości, taka galareta może być domowym, delikatnym salcesonem na chleb,
0 Zapisać
Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie

Wątróbki, şołądki, kaszanka, salceson - tak, ale ozorki. 50-60 dag ozorków wieprzowych lub cielęcych
0 Zapisać
Pieczeń swojska, dwie sałatki i jeden wierszyk

Pieczeń swojska, dwie sałatki i jeden wierszyk

ZwĹ‚aszcza po przerobieniu na przez wszystkich lubiane kieĹ‚basy, salcesony, wÄ…trobianki, no i szynki – peklowane na rozmaite sposoby, wÄ™dzone i po tym lub bez tego gotowane czy pieczone
7 Zapisać
1075. Domowy salceson

1075. Domowy salceson

Robiłam już kiedyś salceson , ale w szynkowarze. prawdę mówiąc gotowałam to z zamiarem zrobienia galarety, ale mąż zażyczył sobie salcesonu
13 Zapisać
1512.Salceson z golonki

1512.Salceson z golonki

i tak oto specjalnie dla niego [ córki za bardzo nie przepadają za takimi wyrobami] zrobiłam coś w stylu salcesonu