Przepis na salceson domowy

Salceson grzybowy, domowy

Salceson grzybowy, domowy

A salceson domowy, taki samodzielnie robiony, to już inna bajka. Lubicie salceson. Podobno chcąc sprawdzić masarza  - to czy zna się na swoim fachu - należy spróbować właśnie salcesonu i kaszanki jego wyrobu bo te z pozoru pospolite rzeczy wymagają znajomości rzemiosła i dobrego smaku
26 0
"Świąteczny, domowy salceson"

"Świąteczny, domowy salceson"

Składniki. 2 duże golonki z dużą ilością mięsa 4 udka z kurczaka 500 g łopatki wieprzowej bez kości 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży, biały por 1 cebula czosnkowa 2 główki czosnku 4 liście laurowe łyżka ziela angielskiego łyżka czarnego pieprzu 5 łyżeczek soli 2 gwiazdki anyżu Kamis kilka goździków opakowanie żelatyny wieprzowej butelka po 3 litrowym oleju Przygotowanie
25 0
Domowy salceson włoski

Domowy salceson włoski

Dlatego postanowiłam sobie zrobić swój własny, domowy salceson z uchem. Jak salceson włoski to tylko z uchem, niestety takiego już chyba w sklepie nie dostaniemy
4 0
Ciasto "Salceson"

Ciasto "Salceson"

) Uwielbiam przygotowywać takie przekładańce o śmiesznych nazwach, tym bardziej że jest ono naprawdę pyszne i ma bardzo ciekawą strukturę (przypominającą przekrój rzeczonego salcesonu, hihi)
17 0
Salceson

Salceson

-na około 5,5 kg salcesonu. Przepis. -na około 5,5 kg salcesonu. Kupujemy mięsko dwie golonki,pół głowy świnki,cztery ozory,cztery nerki,pół kilo płucek,trzy nóżki
3 0
Salceson wolsztyński

Salceson wolsztyński

Wypływający salceson nakłuwamy. Wodę w naczyniu podgrzewamy do temperatury około 85 stopni, wkładamy salceson i parzymy około 1,5 do nawet 3 godzin do osiągnięcia wewnątrz temperatury około 68-70 stopni
0 0