Przepis na sakiewki schabowe

Schabowe sakiewki z kaszą gryczaną

Schabowe sakiewki z kaszą gryczaną

Sakiewki moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Niespodzianką jest kasza gryczana " spakowana" w sakiewkę z kotleta schabowego
Sakiewki schabowe z porem i mini mozzarellą

Sakiewki schabowe z porem i mini mozzarellą

Sakiewki panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku z mlekiem i ponownie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim przygotowane sakiewki na złoty kolor z obu stron
Sakiewki schabowe z cukinią

Sakiewki schabowe z cukinią

Takie sakiewki oprószamy papryką słodką i przyprawą gyros. Tak przygotowane sakiewki układamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy masłem
Sakiewki schabowe  z nadzieniem serowo-porowym

Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym

Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę
Sakiewki schabowe faszerowane wątróbką

Sakiewki schabowe faszerowane wątróbką

Sakiewki schabowe, faszerowane wątróbką, to moja kuchenna improwizacja. W ten właśnie sposób, zrodził się innowacyjny pomysł, na sakiewki schabowe z wątróbką
Sakiewki schabowe z pieczarkami

Sakiewki schabowe z pieczarkami

Sakiewki są smaczne i ładnie się prezentują, więc śmiało możemy nimi częstować gości. Schab rozbijamy na duże okręgi, uważajmy jednak, żeby schab się nie podziurawił bo wtedy sakiewki się nam rozpadną
Bitki schabowe

Bitki schabowe

Sakiewki schabowe z mozzarellą. Idealna alternatywa, kiedy kotlety schabowe nam się już znudzą… Schab jest częścią wieprzowiny, która wspaniale przejmuje smaki, jest pyszny na słodko, w sosie musztardowym, cebulowym, grzybowym… Dzisiaj zapraszam na schab w wersji bardzo klasycznej, tradycyjnej
Schabowe sakiewki z pieczarkami

Schabowe sakiewki z pieczarkami

Macie dość zwykłego schabowego. Macie dość zwykłego schabowego. Oto wspaniała dla niego alternatywa i w dodatku bogato nadziana grzybami
Sakiewki schabowe

Sakiewki schabowe

Takie sakiewki ze schabu są bardzo efektowne i eleganckie, dlatego polecamy je na uroczystości, na pewno przypadną do gustu biesiadnikom
Wieprzowe sakiewki

Wieprzowe sakiewki

Tak przygotowanym farszem napełniamy nasze sakiewki. Upieczone sakiewki pięknie wyglądają ułożone na pieczarkach w sosie 
Sakiewki z mozzarellą + kurki

Sakiewki z mozzarellą + kurki

Nie wiem jak to możliwe , ale z wszystkich dan na świecie J i teściu najbardziej lubią schabowe. Nie wiem jak to możliwe , ale z wszystkich dan na świecie J i teściu najbardziej lubią schabowe
Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Podsumowanie akcji "Zimowy Obiad"

Wegańskie sakiewki z cieciorką i batatem. Schabowe roladki z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Kotlety schabowe faszerowane serem i pieczarkami

Schabowe sakiewki

Mięso zawijamy formując kształt sakiewki. Sakiewki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem

Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym

Sakiewki układam w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzewam do 200°C, wstawiam sakiewki na 10-15 min, następnie zmniejszam temperaturę do 180° C i piekę przez około godzinę

Sakiewki schabowe

Farsz układamy na środku i zwijamy nitką w kształt sakiewki. Mięso rozbijamy i przyprawiamy. Pieczarki, paprykę i cebulę dusimy