Przepis na sałatka do karkówki

13 Zapisać

Pieczona karkówka z sosem koperkowym

Dobrze pasuje do niej sałatka letnia lub buraczki ćwikłowe. 1,5 kg karkówki1,5 łyżeczki soli zmiękczającej 3 ząbki czosnku granulowanegołyżeczka pieprzu czarnego mielonegołyżeczka kolendryłyżeczka chilliłyżeczka słodkiej paprykiłyżeczka bazyliłyżeczka majerankułyżeczka rozmarynułyżeczka szałwiłyżeczka oreganołyżeczka tymiankułyżeczka mięty3 liście laurowe10 łyżek olejuWszystkie przyprawy mieszam z olejem i smarujemy nim całe mięso, które później wkładamy w folię i odkładamy do lodówki na około 12 godzin. Następnie przekładamy mięso do rękawa foliowego i pieczemy w  piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę 20 minut. pęczek koperku2 gotowe opakowania sosu pieczeniowego jasnego Sos robimy wg instrukcji na opakowaniu i dodajemy do niego pęczek koperku. ) 1,5 kg karkówki
Więcej przepisów na %s strony