Przepis na słonina

Słonina w ziołach

Słonina w ziołach

Składniki. 1 kg grubej słoniny. 4 ząbki czosnku. 1 łyżka soli kamiennej. 3 listki laurowe. 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Słonina wędzona

Słonina wędzona

-gdy słonina będzie już sucha z zewnątrz zaczynamy wędzić i puszczamy dym na około 4 godz w temp 55-65 stopni i 40 min w temp 80 stopni
Słonina rolowana wędzona i parzona

Słonina rolowana wędzona i parzona

Gdyby okazało się że słonina będzie jeszcze twarda to owijamy ją szczelnie w folie spożywczą tak aby woda się do środka nie dostała i parzymy
Słonina w czekoladzie - lwowski przysmak

Słonina w czekoladzie - lwowski przysmak

Okazało się, że słonina podawana jest na patyku i wygląda jak zamrożone ptasie mleczko.   Z każdą chwilą, gdy słonina ogrzewała się, a czekolada rozpuszczała, coraz trudniej było ją przełykać
Kiszona słonina nie jest taka zła

Kiszona słonina nie jest taka zła

Dziś przedstawiam hit mojej małej imprezy urodzinowej. Pomysł zaczerpnęłam z książki Olgi Smile 'BIESIADA Przyjęcie w swojskim stylu'
Słonina marynowana po litewsku

Słonina marynowana po litewsku

Znalazłam ten przepis na FB w grupie Wędzarnicza Brać i postanowiłam zrobić ją koniecznie natomiast pan według którego pomysłu jest słonina twierdził że to przegryzka iście dla panów bo to niby do kielicha
Słonina ze skórą

Słonina ze skórą

PRZEPIS. SKŁADNIKI. SŁONINA GRUBOŚCI 1,5 DO 2 CM,SÓL,ŻELATYNA,PRZYPRAWY DOWOLNE,DO SOLANKI. LIŚĆ LAUROWY,ZIELE ANGIELSKIE,PIEPRZ CZARNY LUB KOLOROWY,OWOC JAŁOWCA,CZOSNEK SUROWY
Słonina rolowana

Słonina rolowana

Słonina jest smaczna i pachnąca ziołami i czosnkiem do dobrego trunku pasuje znakomicie. Przepis. Na ziołową słoninę będziemy potrzebowali
Słonina z zalewy dymiona

Słonina z zalewy dymiona

-jeśli słonina jest z mięskiem dodajemy peklosól i sól jak nie to tylko sól. WYKONANIE. Zalwea. -jeśli słonina jest z mięskiem dodajemy peklosól i sól jak nie to tylko sól
Słonina w przyprawach

Słonina w przyprawach

Dzień dobry. Gdy nadchodzi okres jesienno zimowy potrzeba nam więcej energetycznego pożywienia. Przepis który opisze nie należy do najzdrowszych, ale doda nam energii potrzebnej w zimne dni