Przepis na słonina w przyprawach

2 Zapisać
Rolowana słonina z przyprawami i ziołami robiona w prasce.

Rolowana słonina z przyprawami i ziołami robiona w prasce.

Słonina jest smaczna i pachnąca ziołami i czosnkiem do dobrego trunku pasuje znakomicie. -zioła prowansalskie
2 Zapisać
Słonina z soli szpikowana i natarta czosnkiem w przyprawach

Słonina z soli szpikowana i natarta czosnkiem w przyprawach

Pierwszy sposób. Następnie robimy pastę którą będziemy nacierać słoninę wyciskamy czosnek przez praskę dodajemy przyprawy przyprawy dowolne łyżkę oleju i wcieramy taką pastę w słoninę
0 Zapisać
Słonina z mięsem w przyprawach wędzona.

Słonina z mięsem w przyprawach wędzona.

-słonina z mięsem ze skórą. Będziemy potrzebować. Zalwea. -czosnek według uznania razem z łupiną. Następnie zagotowujemy szklankę wody i dodajemy
0 Zapisać
Słonina ze wsi z solanki w przyprawach

Słonina ze wsi z solanki w przyprawach

-słonina najlepiej prosto ze wsi smalona słomą taka jest najlepsza. Będziemy potrzebowali. Przyprawy. Tu mamy duże pole do wyboru dajemy przyprawy jakie lubimy
0 Zapisać
Słonina w przyprawach

Słonina w przyprawach

Gdy nadchodzi okres jesienno zimowy potrzeba nam więcej energetycznego pożywienia. Przepis który opisze nie należy do najzdrowszych, ale doda nam energii potrzebnej w zimne dni
4 Zapisać
Słonina wędzona #2 - peklowana na bardzo mokro

Słonina wędzona #2 - peklowana na bardzo mokro

Słonina peklowana na mokro. Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta. A jak święta to i tradycyjnie wędzenie
1 Zapisać
Słonina rolowana wędzona i parzona

Słonina rolowana wędzona i parzona

Gdyby okazało się że słonina będzie jeszcze twarda to owijamy ją szczelnie w folie spożywczą tak aby woda się do środka nie dostała i parzymy
1 Zapisać
Słonina marynowna - sało - wschodnie batony energetyczne.

Słonina marynowna - sało - wschodnie batony energetyczne.

Kolejny wynalazek, który okazał się sukcesem. Chyba większym niż opisane wcześniej "ala lardo". Przepis popularny na wschodzi, ze względu na kosmiczną kaloryczność wskazane jest spożywanie zimą, gdy na dworze trzaska mróz
0 Zapisać
Słonina wędzona

Słonina wędzona

Zalewa. -po wyjęciu z solanki wieszamy słoninę w chłodnym najlepiej przewiewnym miejscu na min. Wędzenie
0 Zapisać
Słonina w ziołach

Słonina w ziołach

Wykonanie. Słoninę wycieramy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki mieszamy razem, listki laurowe pokruszyć
0 Zapisać
Aromatyczna słonina z mięsem.

Aromatyczna słonina z mięsem.

Teraz słonina jest gotowa do zamrożenia i jedzenia. -czosnek według uznania. -słonina bez skóry z mięsem
0 Zapisać
Słonina rolowana

Słonina rolowana

Słonina jest smaczna i pachnąca ziołami i czosnkiem do dobrego trunku pasuje znakomicie. Na ziołową słoninę będziemy potrzebowali
0 Zapisać
Słonina ze skórą

Słonina ze skórą

LIŚĆ LAUROWY,ZIELE ANGIELSKIE,PIEPRZ CZARNY LUB KOLOROWY,OWOC JAŁOWCA,CZOSNEK SUROWY. WYKONANIE. SUROWĄ SŁONINĘ KROIMY W KAWAŁKI TAK ABY DOPASOWAĆ DO NASZEJ PRASKI
1 Zapisać
Boczek pieczony w ziołach i przyprawach

Boczek pieczony w ziołach i przyprawach

Będziemy potrzebować. Przyprawy. -papryka ostra wędzona. -zioła prowansalskie. Wykonanie. Kupione mięso myjemy osuszamy i wycinamy wszystkie kostki i chrząstki
1 Zapisać
Aromatyczny schab ze słoniną

Aromatyczny schab ze słoniną

Na ten wyrób wykorzystałem. -papryka słodka wędzona i pieprz młotkowany z kolendrą do posypania po wierzchu wyrobu
1 Zapisać
Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami

Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami

Dosypujemy przyprawy. Blaszkę wykładamy papierem. Pokrojoną w cienkie paseczki słoninę. Słoninę smarujemy czerwonym pesto i wylewamy masę
1 Zapisać
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina

Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko pokrojona z plasterkiem cebuli, pokropiona ocetem jako szybka zagrycha do "kielicha"
0 Zapisać
Nóżki kurczaka z sosem sojowym i słoniną

Nóżki kurczaka z sosem sojowym i słoniną

Uwielbiam kanapki z ciemnego pieczywa z soloną słoniną, jak i chrupiące skwarki. Tym razem wykorzystałam ją jako dodatek do nóżek kurczaka