Przepis na słonina w przyprawach

Słonina w przyprawach

Słonina w przyprawach

Gdy nadchodzi okres jesienno zimowy potrzeba nam więcej energetycznego pożywienia. Przepis który opisze nie należy do najzdrowszych, ale doda nam energii potrzebnej w zimne dni
Słonina ze wsi z solanki w przyprawach

Słonina ze wsi z solanki w przyprawach

-słonina najlepiej prosto ze wsi smalona słomą taka jest najlepsza. Będziemy potrzebowali. Przyprawy. Tu mamy duże pole do wyboru dajemy przyprawy jakie lubimy
Słonina rolowana wędzona i parzona

Słonina rolowana wędzona i parzona

Gdyby okazało się że słonina będzie jeszcze twarda to owijamy ją szczelnie w folie spożywczą tak aby woda się do środka nie dostała i parzymy
Słonina wędzona

Słonina wędzona

Zalewa. -po wyjęciu z solanki wieszamy słoninę w chłodnym najlepiej przewiewnym miejscu na min. Wędzenie
Słonina w ziołach

Słonina w ziołach

Wykonanie. Słoninę wycieramy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wsypać do miseczki mieszamy razem, listki laurowe pokruszyć
Słonina rolowana

Słonina rolowana

Słonina jest smaczna i pachnąca ziołami i czosnkiem do dobrego trunku pasuje znakomicie. Na ziołową słoninę będziemy potrzebowali
Słonina ze skórą

Słonina ze skórą

LIŚĆ LAUROWY,ZIELE ANGIELSKIE,PIEPRZ CZARNY LUB KOLOROWY,OWOC JAŁOWCA,CZOSNEK SUROWY. WYKONANIE. SUROWĄ SŁONINĘ KROIMY W KAWAŁKI TAK ABY DOPASOWAĆ DO NASZEJ PRASKI
Słonina z mięsem

Słonina z mięsem

Teraz słonina jest gotowa do zamrożenia i jedzenia. Będziemy potrzebować. -słonina z mięsem ze skórą. Do słoniny bez przyrostów mięsnych ten czas jaki słonina przebywała w zalewie może być za krótki
Słonina mozaikowa

Słonina mozaikowa

Surowiec. -skórki wieprzowe najlepsze z świnki która była smalona słomą. Jak takich nie ma mogą być zwykłe
Peklowana domowa słonina

Peklowana domowa słonina

Zreszta taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, oraz podana cieniutko pokrojona z plasterkiem cebuli, pokropiona ocetem jako szybka zagrycha do "kielicha"
Boczek pieczony w ziołach i przyprawach

Boczek pieczony w ziołach i przyprawach

Będziemy potrzebować. Przyprawy. -papryka ostra wędzona. -zioła prowansalskie. Wykonanie. Kupione mięso myjemy osuszamy i wycinamy wszystkie kostki i chrząstki