Przepis na rydze przetwory

Przetwory z grzybów

Przetwory z grzybów

Rydze można solić surowe, wtedy jednak nabierają szarawej barwy. Żeby przygotować dobrej jakości przetwory, trzeba przede wszystkim dysponować odpowiednim surowcem
6 0
Przetwory z lasu

Przetwory z lasu

Rydze można solić surowe, wtedy jednak nabierają szarawej barwy. Żeby przygotować dobrej jakości przetwory, trzeba przede wszystkim dysponować odpowiednim surowcem
2 0
Rydze po Węgiersku prosto z patelni

Rydze po Węgiersku prosto z patelni

Pokrojone rydze gotujemy przez ok. Rydze podajemy z pajdą domowego chleba, jeśli robicie przetwory należy gorącą masę grzybowo pomidorową przełożyć do słoików i pasteryzować przez 10 minut
0 0
Ryga | Łotwa

Ryga | Łotwa

Spacer po Rydze najlepiej zacząć od urokliwego Starego Miasta. Znajdziecie tu między innymi bardzo dobrze zaopatrzone sklepy z alkoholem (zarówno lokalnym, jak i importowanym) oraz punkty handlowe typowo „pamiątkowe” z asortymentem w dużym wyborze – od ceramiki, przez płyty, tradycyjne przetwory i słodycze, „cepeliową” nawiązującą do lokalnej tradycji odzież, rękodzieło, śmieszne t-shirty, czarne koty (czarny kot – czyli melna kaka – to symbol Rygi) we wszelkiej możliwej formie (figurki, nadruki, puchate maskotki) po pocztówki i czekolady z wizerunkiem miasta na etykiecie
1 0
Dżem z agrestu

Dżem z agrestu

Jak byłam dzieckiem, to krzewów agrestu i porzeczek było u nas około 15-stu, wszystkich razem , owoców co nie miara, zawsze było to dla nas dzieci nie miłym obowiązkiem, jak głównie Tata kazał zbierać nam to wszystko, a wierzcie mi, było tego sporo
7 0