Przepis na ryby na wigilie

Ryby w pikantnej zalewie

Ryby w pikantnej zalewie

Smaczne i ładnie prezentujące się danie na stole wigilijnym i nie tylko. Układać warstwami czyli porcja ryby, porcja warzyw do wykończenia składników
WIGILIA - Pasztet warzywny

WIGILIA - Pasztet warzywny

Może być serwowany solo lub stanowiąc dodatek do porcji mięska lub ryby. Ponad rok minął od kiedy jako nowinkę kulinarną recepturę wraz z próbką degustacyjną zafundowała nam koleżanka z pracy
Wigilia 2012 - podsumowanie

Wigilia 2012 - podsumowanie

Ryby, kapusta, grzyby, rozmaite pierogi i postne zupy gościły na Waszych stołach. Podobnie jak w poprzedniej edycji zgłosiliście ponad sześćset przepisów
Wigilia – próba generalna

Wigilia – próba generalna

Wami dwoma przepisami na ryby. ryby). dużo jedzenia na Święta. smaków, ale postaramy się, aby porcje były na tyle małe, by nie musieć jeść
Moja Wigilia

Moja Wigilia

Z lasu – grzyby, miód, orzechy, z pola – kasze, zboża, oleiste, z ogrodu – warzywa, z sadu – owoce, z rzek, jezior i stawów – ryby
Ryba w occie - Wigilia 2016

Ryba w occie - Wigilia 2016

Przykryłam następną warstwą cebuli i drugą porcją ryby. Nie ma Świąt Boşego Narodzenia bez ryb w occie, robię je takşe na inne okazje, ale Święta to obowiązkowo
Karp na wigilię

Karp na wigilię

Dużo osób jednak tej ryby nie lubi, bo ma ości, a im bliżej ogona tym bardziej przeszkadzające w jedzeniu… i właśnie na ten ościsty problem mam rozwiązanie
Maślano – cytrynowy sos do ryby

Maślano – cytrynowy sos do ryby

Ze sporym opóźnieniem dodaję przepis na maślano – cytrynowy sos do ryby, gdyż po raz pierwszy sos ten podałam wraz z rybą na stole świątecznym – w Wigilię
Jak przygotować Wigilię?

Jak przygotować Wigilię?

Cztery tygodnie przed Świętami można też przygotować ryby marynowane w zalewie octowej do słoików – mogą stać bardzo długo
Ryba po grecku – nie tylko na wigilię

Ryba po grecku – nie tylko na wigilię

Można oczywiście użyć dowolnej, ulubionej ryby, ważne żeby miała dość zwarte mięso. Z rybą po grecku to jak z bigosem, niby każdy zna, prawie każdy robi, ale każda ryba i bigos smakują inaczej