Przepis na ryba w zalewie octowej

81 Zapisać
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej

W moim rodzinnym domu nieodzownym elementem każdej Wigilii i Sylwestra jest ryba w zalewie octowej. Gotową zalewę przelać do naczynia z rybami i odstawić do całkowitego ostygnięcia na kilka godzin w chłodne miejsce
10 Zapisać
Ryba smażona w zalewie octowej

Ryba smażona w zalewie octowej

)Przyprawy po zagotowaniu  w zalewie - wyjąć , można zostawić tylko ziarna pieprzu. A tę rybkę przygotowała i podzieliła się nią ze mną Zosia i Janusz
4 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Polecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą
4 Zapisać
Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

Smażona ryba (płoć, płotka) w zalewie octowej

Zamarynowana ryba może stać przez kilka tygodni, najlepiej przechowującw lodówce lub chłodnym, ciemnym miejscu
4 Zapisać
SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

SMAŻONA RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

Otóż, ze spotkania z przyjaciółmi została mi smażona ryba. Tak więc, niejako z konieczności, przypomniałam sobie, że kiedyś mój małżonek kupował sobie rybę w zalewie octowej
4 Zapisać
Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba smażona- wekowana w prostej zalewie octowej

Ryba jest dobra po tygodniu. Zostałam ,, uszczęśliwiona,,. podobno były to filety z leszcza ( + dołożyłam coś z morskich co było w zamrażarce )
3 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Danie na stół wigilijny. Zalewa. Przygotowanie. Tusze rybne oczyścić, umyć i pokroić w dzwonka. Oprószyć solą, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor
2 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Najlepiej smakuje po trzech dniach i wówczas, jeśli była to ryba z ośćmi, to tych drobnych nie wyczuwa się praktycznie wcale
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Na następny dzień lub po kilku godzinach ryba jest już gotowa. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego lub słoika lub też do innego naczynia, w jakim się będzie chciało trzymać rybę w zalewie
1 Zapisać
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej

Rybka w zalewie octowej. Liść laurowy i ziele angielskie. Pół cebuli w piórach. Rozmrożone i dobrze osuszone filety, pokrojone na nie duże kawałki, smażymy na oleju
0 Zapisać
Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Tak przygotowana ryba kojarzy mi się ze świętami w rodzinnym domu. Ryby, które pozostają lądują w octowej zalewie i świetnie smakują już następnego dnia
0 Zapisać
Ryba opiekana w zalewie octowej

Ryba opiekana w zalewie octowej

Najlepsze po paru dniach, jak ryba „przejdzie” marynatą. Polecam pyszną rybką , opiekaną w zalewie octowej
4 Zapisać
RYBA  W  ZALEWIE  OCTOWO - POMIDOROWEJ

RYBA W ZALEWIE OCTOWO - POMIDOROWEJ

Ryba w zalewie octowej jest idealną przekąską na przyjęcia, święta i inne okoliczności. Dzisiaj przygotowałam nototenię, ryba z gatunku morskich, bardzo smaczna, sprzedawana w postaci tuszek co ułatwia, jak mi pieczenie
0 Zapisać
Ryba w zalewıe

Ryba w zalewıe

Olej ze smażenia wg oryginalnego przepisu wlać do zalewy octowej i wymieszać. Taką rybę robiła moja babcia, mama a teraz i ja dojrzałam do tych smaków, więc robię i ja
17 Zapisać
Ryby smażone w zalewie octowej.

Ryby smażone w zalewie octowej.

Kolejna potrawa na moim stole wigilijnym to właśnie te ryby. Zazwyczaj kupuję mintaja amerykańskiego- jest mało oblodzony , dość gruby i bardzo smaczny
14 Zapisać
Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie.

Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie.

Śledzie w zalewie octowej. Wodę zagotowałam z cukrem, solą i przyprawami, pogotowałam kilka minut żeby przyprawy oddały swój smak zalewie
12 Zapisać
Kotleciki z dorsza w zalewie octowej

Kotleciki z dorsza w zalewie octowej

Ryba z octem bardzo pasują do siebie. DrukujPoziom trudności Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowujęwspaniałą przekąskę
11 Zapisać
Śledź smażony w zalewie octowej

Śledź smażony w zalewie octowej

Dzisiaj potrawa znana i lubiana. U mnie, często robiona przy nadmiarze ryb łowionych latem, w towarzystwie drugiego dziadka, mieszkającego w pobliżu jeziora