Przepis na ryba w folii aluminiowej na patelni

RYBA PIECZONA W FOLII Z PATELNI

RYBA PIECZONA W FOLII Z PATELNI

Dzisiaj proponuję przepis na rybę pieczoną w folii z patelni. Na patelni rozgrzewamy olej i umieszczamy na niej zawiniętą w folię rybę
RYBA W SOSIE IMBIROWYM

RYBA W SOSIE IMBIROWYM

Na patelni rozgrzewamy oliwę,wrzucamy czosnek i imbir. Delikatna ryba w środku i aksamitny do niej sos,przepiękny duet  smaków- imbiru,cytryny i czosnku
Ryba na warzywach z piekarnika

Ryba na warzywach z piekarnika

Rybę pieczemy na warzywach, które wcześniej dusimy na patelni. Ryba z piekarnika na warzywach. Do przygotowania tego dania najlepiej użyć filetów bez ości
Ryba panierowana - jak to zrobić?

Ryba panierowana - jak to zrobić?

Jeśli chcemy rybę smażyć na patelni to wlewamy oliwę lub olej ( ilość w zależności od rodzaju patelni - czasem patelnię wystarczy tylko spryskać oliwą ) i czekamy aż się tłuszcz nagrzeje
Ryba z sosem cebulowym (224 kcal)

Ryba z sosem cebulowym (224 kcal)

W tym czasie cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tłuszczu na patelni. Sos można również zmiksować za pomocą blendera, którego ja chwilowo nie posiadam
Ryba w pieczarkach

Ryba w pieczarkach

Tak przygotowane filety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju, na złoty kolor, z obu stron. Pyszna ryba nie tylko od święta
Pieczona ryba po bolońsku

Pieczona ryba po bolońsku

Ryba po bolońsku będzie świetnym wyborem. Chcielibyście swoich gości zaskoczyć nowym daniem a może nie macie pomysłu na obiad
Ryba z buraczkami

Ryba z buraczkami

Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie, dusimy na wodzie. Tak czy inaczej, ryba jest niewątpliwie zdrowa, a przygotowana w ten sposób-dietetyczna i szybka
ryba z owocami - wspólne gotowanie

ryba z owocami - wspólne gotowanie

Na suchej patelni rozpuścić cukier, wrzucić mango i karmelizować powoli, aż nieco zmięknie. Nie jest to może taki wykwint, jak pstrąg z truskawkami, ale jeśli miałabym zachęcić kogoś do jedzenia ryb, to ta propozycja jest ideałem, jako ani zbyt nudna, ani zbyt awangardowa
Bo dobra ryba nie musi być w panierce

Bo dobra ryba nie musi być w panierce

Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojone warzywa. Ryba jest pyszna, ma delikatne mięso, charakterystyczny smak i można ją przyrządzić na tysiące sposobów
Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Opłukane pstrągi nacieram solą i pieprzem cytrynowym (można je przygotować wcześniej i odstawić do lodówki, żeby ryba przeszła przyprawami)