Przepis na ryba w folii aluminiowej na patelni

4 Zapisać
Ryba z warzywami pieczona w folii

Ryba z warzywami pieczona w folii

Podsmażamy na patelni z niewielką ilością oliwy. Wykonanie. przyprawa do ryb, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól
15 Zapisać
Łosoś pieczony w folii aluminiowej z ziemniaczkami "pépite" i sałatą lollo rossa

Łosoś pieczony w folii aluminiowej z ziemniaczkami "pépite" i sałatą lollo rossa

Patelnię (w moim przypadku jest to ceramiczna, którą uwielbiam za jakość i jej urok. To jest kolejne moje odkrycie na łososia, tym razem kupiłam większą połowę świeżego łososia od strony ogona, wy-filetowałam, a następnie uzyskałam z całości trzy dania, pierwsze z nich to filety pieczone w folii
328 Zapisać
Ryba na warzywach z piekarnika

Ryba na warzywach z piekarnika

Rybę pieczemy na warzywach, które wcześniej dusimy na patelni. Ryba z piekarnika na warzywach. Do przygotowania tego dania najlepiej użyć filetów bez ości
17 Zapisać
Ryba pieczona pod pierzynką cebulową

Ryba pieczona pod pierzynką cebulową

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Przepis na pyszną rybę pieczoną w piekarniku z cebulą i serem wędzonym
12 Zapisać
Pieczona ryba po bolońsku

Pieczona ryba po bolońsku

Ryba po bolońsku będzie świetnym wyborem. Chcielibyście swoich gości zaskoczyć nowym daniem a może nie macie pomysłu na obiad
3 Zapisać
Ryba pieczona z kaszą jaglana i warzywami

Ryba pieczona z kaszą jaglana i warzywami

Możemy ją przygotować w parowarze lub też usmażyć na patelni jeśli nie musimy uważać na tłuszcze. Kolejny posiłek jaki sobie serwuje na redukcji
2 Zapisać
Ryba z sosem cebulowym (224 kcal)

Ryba z sosem cebulowym (224 kcal)

W tym czasie cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tłuszczu na patelni. Sos można również zmiksować za pomocą blendera, którego ja chwilowo nie posiadam
2 Zapisać
Ryba w pieczarkach

Ryba w pieczarkach

Tak przygotowane filety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju, na złoty kolor, z obu stron. Pyszna ryba nie tylko od święta
2 Zapisać
RYBA W SOSIE IMBIROWYM

RYBA W SOSIE IMBIROWYM

Na patelni rozgrzewamy oliwę,wrzucamy czosnek i imbir. Delikatna ryba w środku i aksamitny do niej sos,przepiękny duet  smaków- imbiru,cytryny i czosnku
1 Zapisać
Ryba panierowana - jak to zrobić?

Ryba panierowana - jak to zrobić?

Jeśli chcemy rybę smażyć na patelni to wlewamy oliwę lub olej ( ilość w zależności od rodzaju patelni - czasem patelnię wystarczy tylko spryskać oliwą ) i czekamy aż się tłuszcz nagrzeje
0 Zapisać
Ryba z buraczkami

Ryba z buraczkami

Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie, dusimy na wodzie. Tak czy inaczej, ryba jest niewątpliwie zdrowa, a przygotowana w ten sposób-dietetyczna i szybka
0 Zapisać
ryba z owocami - wspólne gotowanie

ryba z owocami - wspólne gotowanie

Na suchej patelni rozpuścić cukier, wrzucić mango i karmelizować powoli, aż nieco zmięknie. Nie jest to może taki wykwint, jak pstrąg z truskawkami, ale jeśli miałabym zachęcić kogoś do jedzenia ryb, to ta propozycja jest ideałem, jako ani zbyt nudna, ani zbyt awangardowa
49 Zapisać
Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Opłukane pstrągi nacieram solą i pieprzem cytrynowym (można je przygotować wcześniej i odstawić do lodówki, żeby ryba przeszła przyprawami)
7 Zapisać
Bo dobra ryba nie musi być w panierce

Bo dobra ryba nie musi być w panierce

Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojone warzywa. Ryba jest pyszna, ma delikatne mięso, charakterystyczny smak i można ją przyrządzić na tysiące sposobów
3 Zapisać
Aromatyczny i pikantny pstrąg grillowany na tytanowej patelni WOLL Logic, czyli zdrowe grillowanie

Aromatyczny i pikantny pstrąg grillowany na tytanowej patelni WOLL Logic, czyli zdrowe grillowanie

Patelnię rozgrzać, przesmarować pędzelkiem z odrobiną oleju i ułożyć na niej ryby. W każdym razie ja nie znam takiego
1 Zapisać
FIT: Pieczona ryba z twarogiem w plastrach!

FIT: Pieczona ryba z twarogiem w plastrach!

Zamiast ryby w panierce smażonej na patelni wybrałam wersję pieczoną. Ryba przed polaniem sosem sojowym
0 Zapisać
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny

Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny

Patelnię czyścimy papierowym ręcznikiem, rozpuszczamy na niej masło. Na pewno jeden z kilku. Prostota takiego podania ryby podkreśla tylko jej świeżość i smak użytych produktów
15 Zapisać
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą.

Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą.

szpinak mrożony lub świeży. vegeta, inne ulubione przyprawy lub zioła. jogurt naturalny mały. sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej,