Przepis na ryba tilapia

140 Zapisać
ryba zapiekana ze szpinakiem

ryba zapiekana ze szpinakiem

kilka filetów ryby (dorsz, mintaj czy inna panga albo tilapia)opakowanie mrożonego szpinaku liściastegokilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego3 ząbki czosnku, pokrojone drobnoszczypta gałki muszkatołowejsól, pieprzoliwa100-150g żółtego seraFilety pokrójcie na 2-3 cm kawałki, dodajcie sól, pieprz i odstawcie
89 Zapisać
Fit ryba w owsianej panierce

Fit ryba w owsianej panierce

Szukacie pomysłu na pyszny, zdrowy fit obiad. Polecam filety z tilapii smażone w owsianej panierce z dodatkiem własnoręcznie zrobionej surówki z marchwi oraz brokułów
23 Zapisać
Ryba pieczona w porach i śmietanie

Ryba pieczona w porach i śmietanie

Ze względu na delikatne mięso, ryba piecze się dość krótko, zdrowy obiad mamy gotowy i pachnący na talerzu w ciągu godziny
14 Zapisać
Tilapia w czerwonej marynacie

Tilapia w czerwonej marynacie

stosuję do ryb o mało intensywnym zapachu i smaku- a taka ryba jest Tilapia. Bardzo prosty sposób na aromatyczną
14 Zapisać
Pieczona tilapia z warzywami

Pieczona tilapia z warzywami

Tilapia to ryba słodkowodna pochodzenia afrykańskiego. tilapia, 3 płaty. Tilapia to ryba słodkowodna pochodzenia afrykańskiego
10 Zapisać
Ryba w sosie azjatyckim z ananasem

Ryba w sosie azjatyckim z ananasem

Kombinowałam jak by tu ją przyrządzić inaczej i szukałam przepisu w internecie pod frazą „ryba” oraz „ananas”
7 Zapisać
Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku

mintaj/tilapia. mintaj/tilapia. Pyszna rybka na zimno smażona w cieście naleśnikowym i marynowana w słodko-pikantnej zalewie - absolutny hit każdej imprezy
7 Zapisać
Tilapia po libańsku w sosie tahini z marokańską salsą

Tilapia po libańsku w sosie tahini z marokańską salsą

Gdy ryba się upiecze, podaj ją z dodatkiem cebuli i orzechów pini (układając je na górze). The post Tilapia po libańsku w sosie tahini z marokańską salsą appeared first on Pomidor i Bazylia
6 Zapisać
Ryba z warzywami w zalewie octowo - pomidorowej

Ryba z warzywami w zalewie octowo - pomidorowej

Polecam Wam dziś pyszne danie z ryb, które należy zrobić 1-2 dni przed podaniem. Składniki. 60 dag ryby (używam głównie soli lub tilapii)
4 Zapisać
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku to moja kolejna propozycja na wigilijne danie, chociaż robię ją zdecydowanie częściej ponieważ jest bardzo pyszna i znika w oczach
3 Zapisać
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem

Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem

ok 50 dag filetów rybnych (u mnie tilapia). 50 dag filetów rybnych (u mnie tilapia). Pyszna rybka - niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie cytryny i dodatkowi pieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku
2 Zapisać
Czerwona tilapia z grilla z czerwonymi warzywami

Czerwona tilapia z grilla z czerwonymi warzywami

Już na pewno wiecie, że ryba + warzywa to nasze ulubione połączenie obiadowo-kolacyjne. Tilapia okazała się być rybą dosyć tłustą, ale smaczną
2 Zapisać
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku to kolorowa alternatywa dla tradycyjnej ryby po grecku. Słodko kwaśna zalewa i łagodna ryba…ehh rozmarzyłam się…
2 Zapisać
Czerwona Tilapia, Gavin Baxter – czyli warsztaty z Global Fish!

Czerwona Tilapia, Gavin Baxter – czyli warsztaty z Global Fish!

Ryba ta charakteryzuje się chudym, delikatnym mięsem i brakiem drobnych ości. Smażona Tilapia w stylu syryjskim z sałatką z prosciutto
2 Zapisać
Pieczona ryba z sosem koperkowym

Pieczona ryba z sosem koperkowym

2 filety ryby (u mnie Tilapia)sok z cytryny2 łyżki masła4 łyżki śmietany 18%100 g serka topionegopół pęczka koperkusólpieprz cytrynowyDziałamy
1 Zapisać
Ryba z ziołami zapiekana w folii

Ryba z ziołami zapiekana w folii

morszczuk, miruna, tilapia). Pysznie, lekko i zdrowo - pomysł na rybę podpatrzony na weselu siostry. ) Polecam
1 Zapisać
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba na święta i na codzień. 1 kilogram filetów rybnych - może być morszczuk, mintaj, tilapia, sola - każda biała ryba bez ości
1 Zapisać
Tilapia cytrynowa

Tilapia cytrynowa

Ta rybka smakowała mi nieziemsko. Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często