Przepis na ryba karp

karp po żydowsku

karp po żydowsku

Gdy ryba jest gotowa, wykładamy ją na talerz. Zaczynamy klasycznym przepisem na karpia po żydowsku, duszonego w piwie z rodzynkami i goździkami
Karp pieczony, faszerowany

Karp pieczony, faszerowany

My jednak nie wątpimy, że dobrze przyrządzony karp jest idealnym królem stołu, a jako ryba jest wyśmienity
Karp po zydowsku

Karp po zydowsku

Jak już wspominałam, z wigilijnych dań to ryba po grecku zajmuje pierwsze miejsce i w najbliższej przyszłości się to raczej nie zmieni
Karp w galarecie z rodzynkami

Karp w galarecie z rodzynkami

Karp kojarzy się Polakom z tradycją, Wigilią i Bożym Narodzeniem. W naszym domu bez karpia w galarecie nie wyobrażamy sobie kolacji wigilijnej, nie dlatego, że tak wypada, ale dlatego, że go lubimy, mamy go ze sprawdzonego źródła, jest czysty, nie pachnie mułem
KARP SMAŻONY WIGILIJNY

KARP SMAŻONY WIGILIJNY

początków XX wieku fundamentem postnej wieczerzy wigilijnej była ryba. KARP WIGILIJNY. roku polska flota rybacka była w gruzach, nie miał kto ryb łowić i
Karp w galarecie

Karp w galarecie

Gotujemy na małym ogniu aż ryba będzie gotowa i bardzo ostrożnie, za pomocą łyżki cedzakowej wyjmujemy filety z bulionu
Ryba panierowana z sosem curry + film

Ryba panierowana z sosem curry + film

Na świątecznym stole nie może zabraknąć ryby, w moim domu króluje karp, który będzie propozycją dla starszej części rodziny, młodsi członkowie rodziny zadowolą się morszczukiem panierowanym z sosem curry
Tradycyjny Karp Smażony

Tradycyjny Karp Smażony

Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje niezwykle szczególnie podczas świąt. Tradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw
KARP W ŚMIETANIE

KARP W ŚMIETANIE

Filety z karpia skropić sokiem z cytryny. 4 filety z karpia. 4 filety z karpia. 4 filety z karpia. 30 dag pieczarek
KARP   PIECZONY   CYTRYNOWY

KARP PIECZONY CYTRYNOWY

Karp to jedna z najpopularniejszych ryb łowionych w naszych wodach. Karpia patroszymy, odcinamy głowę, pozbawiamy łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym