Przepis na ryż z jabłkami i cynamonem i śmietaną

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Podawać z bitą śmietaną. Jabłka obrać i pokroić (dowolnie) Ułożyć na ryżu, posypać cukrem, cynamonem (ja wrzuciłam jeszcze garść suszonej żurawiny)
Zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem

Zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem

Ilość składników na mój przepis, na zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem jest wystarczający aby przygotować go w formie do tarty dla czterech osób
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Moja propozycja to ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem według przepisu Pawła Małeckiego. Po ugotowaniu garnek z ryżem przykryć i odstawić na ok
Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem

Zarumieniony ryż natychmiast podajemy i dodatkowo możemy polać jogurtem/śmietaną. Rozsypujemy pół torebki ryżu, wykładamy jabłka, które dodatkowo obsypujemy cynamonem i ponownie ryż
Ryż  zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Wierzch zalewamy śmietaną kremówką. Do garnka z ryżem dodajemy surowe jajka, dokładnie mieszamy. Gotujemy do miękkości ryżu, do momentu, aż wchłonie on całą wodę
Zapiekany ryż z jabłkami

Zapiekany ryż z jabłkami

Zapiekany ryż z jabłkami- smak mojego dzieciństwa. Pamiętam jak się nim zajadałam u babciJakie to było pyszne
Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

Doprawiamy cukrem i cynamonem. Podajemy ryż polany śmietaną. Ryż z jabłkami wiele osób kojarzy z dzieciństwem
Babciny ryż z jabłkiem

Babciny ryż z jabłkiem

) Zapraszam na Ryż z jabłkiem i cynamonem - zwany po prostu Babcinym ryżem z jabłkiem. Ugotowany ryż wykładamy na talerz, polewamy musem jabłkowym, a następnie jogurtem  naturalnym albo niskoprocentową śmietaną
Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wkładamy jedną cześć ryżu, na to jedna część jabłek, posypujemy cukrami i cynamonem, Na to wykładamy pozostałą częsc ryżu i jabłek
Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami z dodatkiem skórki cytrynowej i cynamonu. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszającryż zmięknie (ok