Przepis na rumsztyk

Rumsztyk z siekanej wołowiny

Rumsztyk z siekanej wołowiny

Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy

Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze
RUMSZTYK CIELĘCY

RUMSZTYK CIELĘCY

Rumsztyk. Ten rumsztyk z tamtym nie ma. Moje rumsztyki są zrobione z mięsa. Czasami na wierzch takiego rumsztyku
Rumsztyk wołowy-smażony

Rumsztyk wołowy-smażony

 . Składniki. ½ kg rostbefu bez kości. 2 łyżki smalcu. łyżka mąki. sól. pieprz. Read More. ½ kg rostbefu bez kości. 2 łyżki smalcu
Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego

Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego

Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Choć wiadomo, że rumsztyk czy befsztyk to kawałek smażonego mięsa wołowego, to dawny rumsztyk z mięsa wieprzowego jest równie smaczny
Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk to potrawa przyrządzana z grubych plastrów mięsa wołowego. Poniższy przepis zawiera pomidory, oliwki i parmezan, które nadają rumsztykowi nieco śródziemnomorskiego klimatu
Wołowina z kalafiorem

Wołowina z kalafiorem

Przepis podaję z moimi małymi zmianami, ponieważ polędwica wołowa jest bardzo droga, w Warszawie kosztuje nawet 100 zł/kg, użyłam rumsztyku (krzyżowej). Składniki350 g polędwicy wołowej (dałam rumsztyk)1 mały kalafior (u mnie paczka mrożonego)5 łyżek oliwy z oliwekMarynata2 łyżki sosu sojowego1 łyżka wódki 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki cukru1 łyżka oliwy z oliwekSos1,5 łyżki sosu sojowego1 łyżka cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 szklanki wodyMięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na cienkie paski
WOŁOWINA

WOŁOWINA

mięso na steki, hamburgery, rumsztyki oraz filety. rumsztyk z kością świetnie sprawdza się w zupach, pieczeniach, kotletach z kostką
Bánh mì z wołowiną i trawą cytrynową

Bánh mì z wołowiną i trawą cytrynową

- 200g wołowiny (najlepiej rumsztyk). Niedawno zaopatrzyłam się w świetną książkę "Vietnamese Street Food" i nie mogłam doczekać się, aż coś z niej wypróbuję
Kotlety mielone  z grzybami

Kotlety mielone z grzybami

Zdarzają się też typowe rumsztyki z samej wołowiny, bo takie najbardziej lubi mój Tato. Bardzo lubię tradycyjne mielone i przynajmniej 2 razy w miesiącu goszczą one na naszym stole