Przepis na rumsztyk wołowy

0 Zapisać
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy

Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze
1 Zapisać
Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk to potrawa przyrządzana z grubych plastrów mięsa wołowego. Poniższy przepis zawiera pomidory, oliwki i parmezan, które nadają rumsztykowi nieco śródziemnomorskiego klimatu
0 Zapisać
Rumsztyk z siekanej wołowiny

Rumsztyk z siekanej wołowiny

Do przyrządzenia rumsztyku wołowego został wykorzystany udziec wołowy. Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego
3 Zapisać
Smażona wołowina z groszkiem śnieżnym z woka

Smażona wołowina z groszkiem śnieżnym z woka

400 g rumsztyku,pokrojonego w cienkie plastry. 400 g rumsztyku,pokrojonego w cienkie plastry. Kolejna propozycja niezwykle szybkiego i smacznego dania w stylu azjatyckim
2 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

mięso na steki, hamburgery, rumsztyki oraz filety. Ostatnie badania Inspekcji handlowej wykazały, że w co czwartym mielonym mięsie wołowym była wieprzowina
2 Zapisać
Wołowina z kalafiorem

Wołowina z kalafiorem

Przepis podaję z moimi małymi zmianami, ponieważ polędwica wołowa jest bardzo droga, w Warszawie kosztuje nawet 100 zł/kg, użyłam rumsztyku (krzyżowej). Składniki350 g polędwicy wołowej (dałam rumsztyk)1 mały kalafior (u mnie paczka mrożonego)5 łyżek oliwy z oliwekMarynata2 łyżki sosu sojowego1 łyżka wódki 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki cukru1 łyżka oliwy z oliwekSos1,5 łyżki sosu sojowego1 łyżka cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 szklanki wodyMięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na cienkie paski
1 Zapisać
Najpopularniejsze steki – kilka uwag

Najpopularniejsze steki – kilka uwag

Często steki te mylone są ze stekami Porterhouse (wycinanymi z rumsztyku z kością w kształcie litery T i dużą częścią polędwicy)
0 Zapisać
Wołowe szaszłyki z sosem hoisin i imbirem

Wołowe szaszłyki z sosem hoisin i imbirem

1 kg mięsa wołowego ( rumsztyk ). 1 kg mięsa wołowego ( rumsztyk ). Składniki. 1 kg mięsa wołowego ( rumsztyk )
0 Zapisać
Uczta mięsożerców w Ole! Tapas Steak Restaurante

Uczta mięsożerców w Ole! Tapas Steak Restaurante

antrykotach na stole pojawił się rumsztyk z tej, legendarnej już. rumsztyka otrzymaliśmy Venta La Ossa Syrah z Bodegas Mano a Mano
13 Zapisać
WOŁOWINA

WOŁOWINA

 mięso na steki, hamburgery, rumsztyki oraz filety. Ostatnie badania Inspekcji handlowej wykazały, że w co czwartym mielonym mięsie wołowym była wieprzowina
3 Zapisać
Aromatyczna i pikantna sałatka a'la tabbouleh.

Aromatyczna i pikantna sałatka a'la tabbouleh.

2 steki po około 120 g każdy- rumsztyku wołowego o grubości 1,5 cm  (albo częsty zamiennik-steki bavette)1 gałązka świeżego tymianku 5-6 ząbków czosnku100 g ziaren quinoa ,albo inny obecny tu  mix komosy białej,czerwonej i bulguru1 czerwona papryka1 średnia słodka cebula
1 Zapisać
Wołowina z brokułami, pieczarkami i orzeszkami piniowymi

Wołowina z brokułami, pieczarkami i orzeszkami piniowymi

200 g mięsa wołowego (udziec, rumsztyk, polędwica, itp. Dania z wołowiny kojarzą się z kilkugodzinnym gotowaniem
1 Zapisać
Wild "East" Steak !

Wild "East" Steak !

Rumsztyk Rodzaje wysmażenia steaku. Witam. Dziki dziki. wschód. Steak - w Polsce ciężko jest dostać mięso wołowe na prawdziwy amerykański steak ,co nie znaczy że nie możemy przyrządzić równie wspaniałego steaku z naszych polskich odpowiedników
0 Zapisać
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE

STEK CHILI W CZERWONYM WINIE

4 rumsztyki po około 200g każdy. 4 rumsztyki po około 200g każdy. STEK CHILI W CZERWONYM WINIE. Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące rozmowy, ponieważ pani i pan domu są tylko w pewnym stopniu zaabsorbowani przygotowywaniem potraw
0 Zapisać
Lesso di manzo al forno

Lesso di manzo al forno

5 kg mięsa wołowego (rumsztyk). Bardzo ważne jest, by mięso wołowe miało trochę tłuszczu na wierzchu oraz skórę
0 Zapisać
Smakowite szable z różnych mięs

Smakowite szable z różnych mięs

50 dag rumsztyku bez kości. Mięsa, boczek, kiełbasy, papryki i cebule pokrój w szerokie plastry, posyp solą i pieprzem, upiecz na grillu
0 Zapisać

Danie jednogarnkowe À la Stroganow

70 dag rumsztyku wołowego. Pieczarki i paprykę umyć i pokroić. Mięso pokroić  w  cienkie  plasterki  i  obsmażyć na patelni na bardzo gorącej oliwie