Przepis na rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy

Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze
Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk w warzywach z czarnymi oliwkami

Rumsztyk to potrawa przyrządzana z grubych plastrów mięsa wołowego. Poniższy przepis zawiera pomidory, oliwki i parmezan, które nadają rumsztykowi nieco śródziemnomorskiego klimatu
Rumsztyk z siekanej wołowiny

Rumsztyk z siekanej wołowiny

Do przyrządzenia rumsztyku wołowego został wykorzystany udziec wołowy. Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego
Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego

Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego

Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Choć wiadomo, że rumsztyk czy befsztyk to kawałek smażonego mięsa wołowego, to dawny rumsztyk z mięsa wieprzowego jest równie smaczny
WOŁOWINA

WOŁOWINA

mięso na steki, hamburgery, rumsztyki oraz filety. Ostatnie badania Inspekcji handlowej wykazały, że w co czwartym mielonym mięsie wołowym była wieprzowina
Wołowina z kalafiorem

Wołowina z kalafiorem

Przepis podaję z moimi małymi zmianami, ponieważ polędwica wołowa jest bardzo droga, w Warszawie kosztuje nawet 100 zł/kg, użyłam rumsztyku (krzyżowej). Składniki350 g polędwicy wołowej (dałam rumsztyk)1 mały kalafior (u mnie paczka mrożonego)5 łyżek oliwy z oliwekMarynata2 łyżki sosu sojowego1 łyżka wódki 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki cukru1 łyżka oliwy z oliwekSos1,5 łyżki sosu sojowego1 łyżka cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 szklanki wodyMięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na cienkie paski
Wołowina sezonowana

Wołowina sezonowana

Antrykot czy też rumsztyk bardzo często jest niezjadliwy. Dopiero od niedawna można w Polsce dostać prawdziwą sezonowaną wołowinę
Wild "East" Steak !

Wild "East" Steak !

Rumsztyk Rodzaje wysmażenia steaku. Witam. Dziki dziki. wschód. Steak - w Polsce ciężko jest dostać mięso wołowe na prawdziwy amerykański steak ,co nie znaczy że nie możemy przyrządzić równie wspaniałego steaku z naszych polskich odpowiedników
Aromatyczna i pikantna sałatka a'la tabbouleh.

Aromatyczna i pikantna sałatka a'la tabbouleh.

2 steki po około 120 g każdy- rumsztyku wołowego o grubości 1,5 cm  (albo częsty zamiennik-steki bavette)1 gałązka świeżego tymianku 5-6 ząbków czosnku100 g ziaren quinoa ,albo inny obecny tu  mix komosy białej,czerwonej i bulguru1 czerwona papryka1 średnia słodka cebula
WOŁOWINA

WOŁOWINA

 mięso na steki, hamburgery, rumsztyki oraz filety. Ostatnie badania Inspekcji handlowej wykazały, że w co czwartym mielonym mięsie wołowym była wieprzowina
Lesso di manzo al forno

Lesso di manzo al forno

5 kg mięsa wołowego (rumsztyk). Bardzo ważne jest, by mięso wołowe miało trochę tłuszczu na wierzchu oraz skórę
Smakowite szable z różnych mięs

Smakowite szable z różnych mięs

50 dag rumsztyku bez kości. Mięsa, boczek, kiełbasy, papryki i cebule pokrój w szerokie plastry, posyp solą i pieprzem, upiecz na grillu