Przepis na rozetki ziemniaczane

26 Zapisać

Tort Delicja

60 g mąki ziemniaczanej. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Białka ubić na sztywno, wymieszać z masą jajeczną
14 Zapisać

Tort cytrynowy

1/3 szklanki mąki ziemniaczanej. 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Odłożoną śmietanę (białą) przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (końcówka Wilton 22) i zrobić na wierzchu tortu białe rozetki. Pozostały żółty krem przełożyć również do woreczka z metalową końcówką (Wilton 2A) i wycisnąć żółte rozetki (kuleczki). 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej. 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Więcej przepisów na %s strony