Przepis na rolady wieprzowe

4 Zapisać
Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno

Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno

składniki ( na 1 kg mięsa)ok 1100 g udek drobiowych - po oczyszczeniu 650 g czystego mięsa350 g mielonego mięsa wieprzowego ( miałam chudą karkówkę)2 płaskie łyżeczki soli lub wg własnego smaku1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu1 płaska łyżeczka cukru- pudru nie dałam3 ząbki czosnku- posiekanego drobno3 płaskie łyżeczki żelatyny2 kopiaste łyżki świeżego posiekanego koperku i pietruszki
3 Zapisać
Rolady wieprzowe.

Rolady wieprzowe.

Rolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie jest to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem innego mięsa, ja najczęściej przygotowuję je z wieprzowiny lub drobiu
Więcej przepisów na %s strony