Przepis na rolada kula

0 Zapisać
Kolorowa kula

Kolorowa kula

Ciasto, które zachwyci kolorami i orzeźwiającym smakiem.  Składniki. BISZKOPT. 4 jajka1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki skrobi ziemniaczanej1 łyżka octu1 łyżeczka proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru3 łyżki wody DODATKOWO
5 Zapisać
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

ROLADYRolada z czekoladowym kremem - Pink EnvelopeRolada z masą kasztanową - Co w kuchni. Orzechowiec zawijany - Ciasteczkowy potwórRolada korzenna z musem pomarańczowym P
1 Zapisać
Lekko zakręcone ciastka waniliowo - czekoladowe

Lekko zakręcone ciastka waniliowo - czekoladowe

Wybraliście przeważającą ilością głosów CIASTKA. ). Wczoraj już nie wytrzymałyśmy z braku czegoś słodkiego, więc postanowiłyśmy zrobić proste ciastka
1 Zapisać
Kruche ślimaczki

Kruche ślimaczki

Składniki. 30 dag mąki20 dag masła15 dag cukru pudru3 żółtka1 cukier waniliowy1 łyżeczka skórki otartej z  cytrynymarmolada2 łyżeczki kakaoWykonanie
0 Zapisać
Ciasteczka Spiralki

Ciasteczka Spiralki

Ciasteczka są smaczne, ładnie pachną i zachwycają przede wszystkim swoim nietuzinkowym wyglądem. Żeby je upiec, trzeba wykazać się odrobiną cierpliwości, ale warto
0 Zapisać
Cynamonki (Norwegian cinnamon buns)

Cynamonki (Norwegian cinnamon buns)

Cynamonki na wzór Norweian cinnamon buns z przepisu Nigelli. ) Polecam na sobotnie bądź niedzielne śniadanie, ciasto można przygotować wieczorem i wstawić do wyrastania na noc do lodówki
0 Zapisać
Drożdżówka ślimaczki z truskawkami

Drożdżówka ślimaczki z truskawkami

Ta drożdżówka zawsze się udaje, niezależnie do owoców. Coś niesamowitego w smaku. Delikatna, słodka, lekka, owocowa
0 Zapisać
Karnawałowe Szaleństwo cz.6: Wytrawne Ślimaczki

Karnawałowe Szaleństwo cz.6: Wytrawne Ślimaczki

Osobiście uważam, że na domówkach niewiele rzeczy sprawdza się lepiej niż drobne ciasteczka. Oczywiście, słodkie, którymi Was tu zarzucam, ale przede wszystkim te wytrawne, które doskonale komponują się z alkoholami, głównie winem lub piwem
0 Zapisać
Chleb drożdżowy ze szpinakiem

Chleb drożdżowy ze szpinakiem

Bardzo smaczny chleb drożdżowy z dodatkiem szpinaku i czosnku. Lekki, mięciutki i pachnący. Dodatkowo przepięknie wygląda
0 Zapisać
Drożdżówki z masłem kajmakowym i praliną

Drożdżówki z masłem kajmakowym i praliną

Przez ostatnie pięć tygodni czas ucieka mi dosłownie przez palce, a pieczenie ciast i drożdżówek odkładam na późny wieczór albo weekendową przyjemność
114 Zapisać
podsumowanie akcji "karnawałowe przekąski"

podsumowanie akcji "karnawałowe przekąski"

Rolada z łososia i serka mascarpone. Powiem tak, frekwencja przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Udało się utworzyć olbrzymi zbiór przepisów na przekąski
8 Zapisać
Wesele w restauracji  - rady i małe sekrety Christophera.

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera.

Przeczytaj - warto,  może Twoje konto bankowe tak  bardzo nie ucierpi. Długo  zastanawiałem. czy umieścić  ten tekst na blogu
6 Zapisać
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015"

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015"

Drożdżowa Rolada Piernikowa Z Powidłami. Miodowa rolada z kwaśną śmietaną. Święta skończyły się już jakiś czas temu, przyszedł więc czas na podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości
5 Zapisać
Słodki chleb z cynamonem - kolejny raz razem

Słodki chleb z cynamonem - kolejny raz razem

Mieszamy wszystkie składniki oprócz orzechów aż powstanie miękka kula ciasta. Za nami kolejny wspólny weekend
2 Zapisać
Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem

Drożdżówki ślimaczki z kajmakiem

Jak zutylizować wolną i zalegającą w szafce puszkę z masą krówkową. Ano najlepiej zrobić pyszną drożdżówkę w kształcie ślimaczków
2 Zapisać
Drożdżowe ślimaki cynamonowo-orzechowe

Drożdżowe ślimaki cynamonowo-orzechowe

Powinna nam wyjść gładka, równa kula. Na zamówienie Piotrusia i z ciekawości. Otóż takie rolki przygotowuje się jak ciasto, piecze jak bułeczki, które zlewają się z powrotem w jedno wielkie ciasto, a dzieli się je, odrywając kolejne bułeczki
1 Zapisać
"Paszteciki Drożdżowe"

"Paszteciki Drożdżowe"

ciasto wkładam do miski (sprężysta kula), przykrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce (np. Paszteciki drożdżowe