Przepis na rogaliki zatapiane

Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki to stary przepis, który zaczerpnęłam z książki kucharskiej wydawnictwa PWN, jedynie posłuchałam słusznej sugestii na portalu mojewypieki
Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki to stary przepis, który zaczerpnęłam z książki kucharskiej wydawnictwa PWN, jedynie posłuchałam słusznej sugestii na portalu mojewypieki
Zatapiane rogaliki z marmoladą różaną

Zatapiane rogaliki z marmoladą różaną

Rogaliki są delikatne i jak na ciasto drożdżowe wyjątkowo długo zachowują świeżość. Wyłożone na blasze rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem z dodatkiem odrobiny wody
Rogaliki zatapiane

Rogaliki zatapiane

Składniki. 2,5 szklanki mąki pszennej + pół szklanki do podsypywania. 2 jajka. 1/3 szklanki mleka. 2 łyżki kwaśnej śmietany
Rogaliki zatapiane

Rogaliki zatapiane

W weekend zrobiłam drożdżowe rogaliki z ciasta zatapianego, które po wyrobieniu wkłada się do zimnej wody, zawinięte szczelnie w ściereczkę
"PODWODNE" ROGALIKI MIGDAŁOWE

"PODWODNE" ROGALIKI MIGDAŁOWE

Zawsze się zastanawiałam ja wyjdzie i jak smakuje ciasto drożdżowe zalewane wodą,wreszcie się skusiłam i przygotowałam rogaliki z tego zatapianego ciasta
Rogaliki trzyskładnikowe.

Rogaliki trzyskładnikowe.

Zupełnie inne niż to, które podawałam w listopadzie, zatapiane w wodzie. Rogaliki trzyskładnikowe - pyszne, łatwe a ciasto przypomina nieco ciasto francuskie
Rogaliki ze starego przepiśnika

Rogaliki ze starego przepiśnika

Na każdym trójkącie układamy owoce i zwijamy rogaliki. Kartki w przepiśniku pożółkły, minęło 30 lat, ale przepis da się odczytać
Rogale 'z wody'

Rogale 'z wody'

zatapiane rogaliki. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować i wycinać rogaliki (ciasto w kształcie koła podzielić na 8 części- jak pizzę)
Pączki z marmoladą z róży

Pączki z marmoladą z róży

Zatapiane rogaliki z marmoladą różaną. Zatapiane rogaliki z marmoladą różaną 60 g. 12 Flares. 12 Flares. ×. „Trochę” przekornie
Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki

Najlepsze rogaliki, jakie dotychczas zrobiłam. Gotowe rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do
Zatapiane rogaliki

Zatapiane rogaliki

Kiedy znalazłam przepis na te rogaliki na stronie Moje Wypieki, wiedziałam, że muszę je zrobić. U podstawy trójkąta kłaść trochę nadzienia, np marmoladę, nutellę, gęstą masę krówkową (około pół łyżeczki, nie za dużo, bo wycieknie) i zwijać od podstawy formując rogaliki
Zatapiane rogaliki drożdżowe

Zatapiane rogaliki drożdżowe

Nie wiem jak Wy, ale u mnie w domu uwielbiamy rogaliki. Dlaczego zatapiane. Robiąc je zawsze muszę pamiętać, że dla mojej rodzinki ciasto na rogaliki musi być
Rogaliki drożdżowe zatapiane

Rogaliki drożdżowe zatapiane

Pyszne rogaliki z nadzieniem marmolady wg Ewy Aszkiewicz ( Kuchnia Polska). Pyszne rogaliki z nadzieniem marmolady wg Ewy Aszkiewicz ( Kuchnia Polska)
Rogaliki z ciasta drożdżowego, zatapianego

Rogaliki z ciasta drożdżowego, zatapianego

W zimowej, bardzo mroźnej odsłonie prezentuję Wam przepyszne rogaliki. Pierwszy raz robiłam coś z ciasta zatapianego i przyznaje, że miałam pewne obawy, jednak muszę przyznać, że praca z tym ciastem to sama przyjemność