Przepis na rogaliki jak zawijać ciasto

268 Zapisać
Rogaliki z kruchego ciasta z marmoladą

Rogaliki z kruchego ciasta z marmoladą

Ponieważ ciasto nie rośnie, powstały rogalik po upieczeniu będzie miał niemal identyczne rozmiary, jak przed wstawieniem do piekarnika, dzięki czemu sami możecie zdecydować jaką wielkość ciastek preferujecie i wycinać odpowiedniej wielkości figury
256 Zapisać
Rogaliki krucho - drożdżowe z ciasta topionego z marmoladą

Rogaliki krucho - drożdżowe z ciasta topionego z marmoladą

Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki, u której zajadałam się tymi rogalikami, jakbym nigdy rogalików nie jadła
3 Zapisać
Rogaliki z ciasta twarogowego

Rogaliki z ciasta twarogowego

Bardzo szybko zniknęły z talerza, tak jakby jakieś krasnoludki je wyniosły. Fajny przepis, szybko się je robi i ciasto super współpracuje
3 Zapisać
Ciasto drożdżowe bez jajek i rogaliki z jagodami ;)

Ciasto drożdżowe bez jajek i rogaliki z jagodami ;)

Przecinamy je jak pizzę na osiem kawałków. Z tego ciasta zrobiłam rogaliki z jagodami. Dziś podam Wam przepis na proste ciasto drożdżowe bez jajek
1 Zapisać
Rogaliki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami

Rogaliki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami

Do ciasta dodałam też suszone pomidory, które drobno pokroiłam i wałkiem wcisnęłam w ciasto francuskie
0 Zapisać
Rogaliki – zawijane szczęście

Rogaliki – zawijane szczęście

Ciasto. Każdy kto je te mini-rogaliki, po prostu czuje szczęście. Ciasto przykryć i odstawić do podrośnięcia na ok
266 Zapisać
Kruche rogaliki z dżemem na chandrę i jesienną depresję

Kruche rogaliki z dżemem na chandrę i jesienną depresję

Nie wiem jak u Was, ale u mnie w tym roku jesień była przepiękna. Czymś, co ostatnio uratowało mnie przed całkowitym spadkiem nastroju, były kruche rogaliki z dżemem
120 Zapisać
Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

W przeciwieństwie do masła olej dłużej utrzymuje ciasto w świeżości i pomimo, że ciasto drożdżowe nie smakuje już tak samo nadal jest przepyszne
97 Zapisać
Kruche rogaliki z różą

Kruche rogaliki z różą

Szybko zagniatamy ciasto. Pyszne, kruche rogaliki z marmoladą różaną. Ciasto przechowujemy w lodówce przez co najmniej godzinę
82 Zapisać
Półkruche rogaliki z powidłami

Półkruche rogaliki z powidłami

Nadzienie oczywiście możecie być dowolne – powidła, czekolada, mak, jak wolicie. Na podstawie każdego trójkąta ułożyć po małej łyżeczce nadzienia i zawijać na kształt rogalika, uważając by nadzienie nie wypływało z żadnej strony
58 Zapisać
Rogaliki krucho drożdżowe

Rogaliki krucho drożdżowe

Dodajemy "pracujące" drożdże i zagniatamy elastyczne ciasto. szczerze,że mimo iż uwielbiam rogaliki krucho-drożdżowe robiłam je
36 Zapisać
Rogaliki drożdżowe z serem

Rogaliki drożdżowe z serem

Delektowanie się rogalikami i patrzenie jak rodzinka szybko je konsumuje. Na szerszej części trójkąta ułożyć łyżeczkę sera i zawijać
35 Zapisać
Rogaliki krucho - drożdżowe

Rogaliki krucho - drożdżowe

Kroimy go na osiem trójkątów ( jak pizzę - na ćwiartki i potem jeszcze ćwiartki na pół ). Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto
32 Zapisać
Rogaliki z budyniem

Rogaliki z budyniem

    DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BUDYNIEM LUB JABŁKAMI Pyszne , delikatne rogaliki , które bardzo łatwo przygotować , a smakują
26 Zapisać
Kruche rogaliki drożdżowe

Kruche rogaliki drożdżowe

 Starać się jak najmniej zagniatać rękami, żeby tłuszcz nie rozpuszczał się pod wpływem ich ciepła. , wykrawać trójkąty i zawijać w rogaliki
24 Zapisać
Rogaliki półkruche bez jajek

Rogaliki półkruche bez jajek

W skład ciasto wchodzi. Przepis na te rogaliki pochodzi z mojego niezawodnego kalendarza. Następnie dodajemy cukier i śmietanę i zagniatamy ciasto
18 Zapisać
Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Na szerszej części układać marmoladę i zawijać rogaliki. Wlać wyrośnięte drożdże do pozostałych składników i wyrabiać ciasto do czasu aż stanie się błyszczące
18 Zapisać
Kruche rogaliki z nadzieniem śliwkowym

Kruche rogaliki z nadzieniem śliwkowym

Takich ciasteczek nie trzeba specjalnie zachwalać, ale te są naprawdę fantastyczne, kruche, wręcz rozpływające się w ustach ciasto