Przepis na risotto z kurczakiem i pieczarkami

Kremowe risotto z porem, kurczakiem i pieczarkami

Kremowe risotto z porem, kurczakiem i pieczarkami

Po ostatnim przepisie na risotto, nie mogłam się doczekaćprzygotuję to danie jeszcze raz. Niestety zawsze pojawiało się coś innego na liście do zrobienia, więc na drugie podejście musiałam trochę poczekać
Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Bardzo lubię risotto, za to że jest szybkie i proste do zrobienia, a do tego bardzo dobrze smakuje. Dzisiaj ze smażonymi pieczarkami i kurczakiem, przygotowane z dodatkiem białego wina i domowego bulionu
Risotto z kaszy pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Risotto z kaszy pęczak z kurczakiem i pieczarkami

- sól i pieprz. parmezan. Składniki. Sposób przygotowania. philadelphia. Cebulę i czosnek siekamy, kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, wszystko podsmażamy na oleju, następnie wsypujemy pęczak, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości kaszy (w razie potrzeby dodać więcej bulionu)
Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i smażymy na łyżce masła, aż cała woda wyparuje. Smacznego. W międzyczasie doprawiamy solą i pieprzem
Risotto z porem i pieczarkami

Risotto z porem i pieczarkami

Tym razem wersja warzywna, idealna nie tylko na obiad w piątek, delikatna i łagodna w smaku – risotto z porem i pieczarkami
Risotto z kurczakiem

Risotto z kurczakiem

Ja tym razem przyrządziłam risotto z kurczakiem, papryką, pieczarkami i pomidorami. Risotto to pyszne danie, które można przyrządzać na wiele sposobów
Risotto z kurczakiem

Risotto z kurczakiem

pieczarek. pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka. pieczarek. pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka
Risotto z grzybami i kurczakiem

Risotto z grzybami i kurczakiem

Proste w przygotowaniu i przepyszne risotto z grzybami. Wychodzi bardzo soczyste i pełne smaku, jednocześnie jest to lekkie danie
Risotto z kurczakiem i warzywami

Risotto z kurczakiem i warzywami

Fakt, aby przygotować risotto trzeba się trochę nastać przy kuchence, mieszać, szatkować, kroić. ale efekt końcowy wynagradza każdą minutę poświęconą temu daniu