Przepis na rekin błękitny

2 Zapisać
Panierowany rekin z pietruchą na cukiniowym spaghetti

Panierowany rekin z pietruchą na cukiniowym spaghetti

Smażymy naszego rekina z obu stron na złoty kolor. 2 steki z rekina błękitnego mrożone (każdy miałam po 120g)
2 Zapisać
Stek z rekina

Stek z rekina

Stek z rekina należy rozmrozić. 1 stek z rekina błękitnego. Porcja dla jednej osoby. Składniki. 1 stek z rekina błękitnego
0 Zapisać
Potrawka z rekina, łososia i owoców morza

Potrawka z rekina, łososia i owoców morza

- mieszanka z rekinem i łososiem (Sklep Biedronka, 400g w cenie 9,99PLN). Biedronka koło domu - Portugalia na talerzu
2 Zapisać
Shark steak na pomarańczowo

Shark steak na pomarańczowo

Czyli po prostu steki z rekina (. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale. U mnie sezon na rekina zaczynam. Steki z rekina rozmrozić ( bo
0 Zapisać
Ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą z czarnej porzeczki

Ciasteczka z kleiku ryżowego z konfiturą z czarnej porzeczki

- Nie wiem, może rekin. Długi weekend nad polskim morzem. Pogoda do dupy. Zamiast zabaw na plaży orgia rybno-lodowo-gofrowa
0 Zapisać
REYKJAVIK: GLÓ RESTAURANT

REYKJAVIK: GLÓ RESTAURANT

Najbardziej popularnym przysmakiem islandzkim jest hakár, czyli surowe mięso rekina, które najpierw jest zakopywane pod ziemią w specjalnych skrzyniach na kilka miesięcy, a następnie poddawane suszeniu
0 Zapisać
Sara i jej słodkie 16 :)

Sara i jej słodkie 16 :)

Mąż urządza tunezyjski dom ( Hammam Sousse, Rue du Rekin - brzmi zachęcająco ), a ja postanawiam powitać moje dziecko w tamtejszej klinice ( Clinique les Oliviers - też nieźle )
4 Zapisać
Stek z rekina w panierce: (Żarłacz błękitny)

Stek z rekina w panierce: (Żarłacz błękitny)

1 stek z rekina 1 jajko bułka tarta [. Jak mięsa jem mało tak ryby mogę jeść bez końca. Mam taką zasadę, że co jakiś czas muszę spróbować coś nowego
43 Zapisać
Steki z rekina

Steki z rekina

Postawiłam na bardzo prosty przepis, dlatego, że chcieliśmy naprawdę spróbować jak smakuje żarłacz błękitny
2 Zapisać
STEK Z REKINA (CYTRYNOWO-PIETRUSZKOWY)

STEK Z REKINA (CYTRYNOWO-PIETRUSZKOWY)

        Żarłacz błękitny wzbudza grozę.       Zawsze myślałam, że rekin  to niesmaczna i tłusta ryba. Rekina rozmrażamy i suszymy za pomocą papierowego ręcznika