Przepis na razowy z otrebami

Chleb orkiszowy razowy na drożdżach

Chleb orkiszowy razowy na drożdżach

Ja piekłam w foremce (zależało mi na wyższym chlebku, bez formy może się "rozjechać") więc ciasto przełożyłam do foremki wysmarowanej wcześniej oliwą i obsypanej na spodzie otrebami gryczanymi w której sobie rosło
Chleb żytni razowy

Chleb żytni razowy

Mokrymi dlonmi przelozylam je do foremki nasmarowanej maslem i wysypanej otrebami. Żytni razowyWieczor poprzedzajacy pieczenieZaczyn
Jak wyhodować zakwas chlebowy w Turcji?

Jak wyhodować zakwas chlebowy w Turcji?

Ponownie lekko mieszamy i przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej otrebami. Dzisiejszy wpis będzie przygotowaniem do postów z przepisami na pyszny polski chleb
Czy to juĹź klasyka? -Razowiec Tatter(owiec)

Czy to juĹź klasyka? -Razowiec Tatter(owiec)

Pyszny chleb razowy, jak z piekarni. Znow mieszam krotko, przekladam do foremki chlebowej wysmarowanej oliwa i wysypanej otrebami lub platkami zytnimi, smaruje wierzch ciasta chlebowego oliwa, zakrywam naoliwiona folia i zostawiam do ponownego wyrosniecia (ma rosnac powoli, kilka godzin)