Przepis na rafaello przepis z bitą śmietaną

TORCIK RAFAELLO

TORCIK RAFAELLO

Zalewamy ją gorącą śmietaną i mieszamy szpatułką do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Ciacho upiekłam specjalnie dla siostry, która jest chyba największą fanką śnieżnobiałych trufli Rafaello
jagodowy Rafaello w motylach

jagodowy Rafaello w motylach

tradycyjnie przepis na biszkopt rzucany z Moich Wypieków, innych nie piekę. Alternatywą dla takiej dekoracji może być ganache z białej czekolady i kremówki albo posmarowanie bitą śmietaną i obsypanie świeżymi jagodami, bezami albo wiórkami kokosowymi
RAFAELLO 2

RAFAELLO 2

SKŁADNIKI NA BISZKOPT. MĄKI PSZENNEJ. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ. NASTĘPNIE NA WOLNYCH OBROTACH MIESZAMY PIANĘ Z ŻÓŁTKAMI
Sernik „Rafaello”

Sernik „Rafaello”

Dobrze się też zgrał z masą, znany z przepisu na sernik pomarańczowy, kakaowy spód z kruszonki. Sernik musiał być lekki i puszysty, dlatego połowę sera zastąpiłam bitą śmietaną
Rafaello na biszkopcie

Rafaello na biszkopcie

Przepis podała szwagierka Magda. Bitą śmietanę wykładam na masę kokosową. Rafaello stanowi pyszne połączenie kokosowego kremu z pulchnym biszkoptem
Ciasto Rafaello bez pieczenia + film

Ciasto Rafaello bez pieczenia + film

przepis. kokosowymi i bitą śmietaną na krakersach to niezwykły deser dla każdego łasucha słodkości a także znakomita propozycja na świąteczny stół
Rafaello na biszkopcie

Rafaello na biszkopcie

Całość obłożyć bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto rafaello na biszkopcie. ciasto rafaello
Rolada waflowa Rafaello

Rolada waflowa Rafaello

Przepis jest. ) Poza tym przypomina trochę rurki z kremem (bitą śmietaną), które też bardzo lubię. Ubitą śmietankę przekładamy do szprycy, rękawa
Bezy o smaku Rafaello

Bezy o smaku Rafaello

Gotowe bezy wystudzić a następnie ozdobić bitą śmietaną i pralinkami Rafaello. pralinki Rafaello. Bezy z dużą ilością migdałów i kokosa
Kubuś z mascarpone

Kubuś z mascarpone

Masa mascarpone przypomina nieco wypełnienie rafaello, jest pyszna. Przepis na najlepsze ciasto kubuś jakie jadłam
Moje wypieki i desery – na każdą okazję

Moje wypieki i desery – na każdą okazję

batonik nugatowo-orzechowy, kostka „Rocher”, tort „Rafaello”. Jak widać już po tytule, nowa pozycja jest swego rodzaju kontynuacją zeszłorocznej książki, także znajdziemy w niej kolejny zbiór sporej ilości przepisów na ciasta i desery
Koktajl Raffaello

Koktajl Raffaello

koktajl rafaello Smak jest zbliżony do moich ulubionych ciasteczek (ku mojej wielkiej uciesze) i dodatkowo koktajl jest sycący a podany z lodówki potrafi dobrze ochłodzić